Ana SayfaŞirket HaberleriKordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin---

Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin

4 / 10
Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin
11 Ocak 2018 - 09:03 www.borsagundem.com

“2018 YILI BİZİM İÇİN FARKLI BİR RESİM ORTAYA KOYACAK”

-2017 yılını nasıl kapatacaksınız? 2018 yılı için öngörünüz?

Ali Çalışkan: 2017 yılının başında yatırımcılarımızla da paylaştığımız büyüme hedeflerimizin doğrultusunda gidiyoruz. Ciro olarak baktığımızda sene başında yüzde 25-35 aralığında bir büyüme gerçekleştireceğiz diye anons etmiştik ve bu aralıkta da tutturacağımızı düşünüyorum.

2018 yılı bizim için farklı bir resim ortaya koyacak. Neden farklı bir resim? Yeni bir satın alma var. Satın alma süreci devam ettiği için onu bütçemize yansıtamıyoruz ama onunla beraber baktığımız zaman yine 2017’ye benzer bir büyüme trendi yakalayabileceğimizi görüyoruz. Ciro olarak, kompozitin dışında kalan kısma baktığımızda ise, eğer dünyada büyük bir kriz olmazsa yüzde 15-25 aralığında bir büyüme trendini yakalayacağımızı düşünüyorum.

Lastik sektörü yüzde 3 büyürken, bizim 2018 planlarımıza göre volüm olarak yüzde 6-7 büyüme hedefi öngörüyoruz.

 “MÜKEMMELLİK KONUSUNDA 44 YILLIK DENEYİMİMİZ VAR”

-Dış rekabete nasıl bir strateji izliyorsunuz?

Ali Çalışkan: Rekabet açısından baktığımızda özelikle ana iş kolumuz lastik güçlendirme tarafında biz Çin ve Korelilerle rekabet ediyoruz ve bu rekabetin de hiç kolay olmadığını bütün dünya biliyor. Ama bugün Kordsa’nın en önemli gücü nedir diye baktığınızda, birincisi inovasyon ve AR-GE’nin gücü, ikincisi operasyon mükemmellik konusunda 44 yıllık deneyimimiz.

Bu standartlaşmanın da bize getirdiği de pazarda müşterinin memnuniyetini maksimum seviyeye çıkarma noktasında çok ciddi bir avantaj yaratıyor. Ama bunun da ötesinde sürekli yeni ürün geliştirme ve pazara bunu sunma, müşteriye farklılık yaratarak gidebilme ve müşterinin beklentilerini iyi anlayabilmek. İşte tüm bunları yaptığımız zaman bu bizi güçlü kılıyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • editör11 Ocak 2018 15:20

    lütfen şu sayfa yenilemesini yapıyorsanız adam gibi yapın Yazıyı okuyamadım gitti... (6)

  • inanmayın11 Ocak 2018 09:46

    hissenin fiyatı 9.06 dan 6.60 lara geldiğinde nerdeydiniz sayın çalışkan bey ? KY soygunu hoşunuza gitti mi peki ?