Ana SayfaEmlakKonut almak isteyenler için iyi dönem---

Konut almak isteyenler için iyi dönem

3 / 3
Konut almak isteyenler için iyi dönem
13 Mayıs 2013 - 09:13 www.borsagundem.com

"Gayrimenkul alımı için iyi bir dönem"
Emlak Danışmanı Salim Taşçı da paranın yönelebileceği en önemli yatırım alanının gayrimenkul olduğunu ifade ederek, "Gayrimenkul almak için bu dönem iyi bir fırsat. Vatandaş bugün konut, arazi gibi yatırımlara yönelirse sonraki dönemde yüzde 22-30 arasında karlı çıkar" ifadesini kullandı.
Talep artışının fiyatlar üzerinde yükselişe neden olup olmayacağına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Taşçı, şu anda konut fazlası olduğu için böyle bir riskin olmadığını ama stokların erimesi ile fiyatların hızlı bir şekilde artabileceğini dile getirdi.
İnşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olduğunu anlatan Taşçı, faiz indiriminin etkisiyle bu yıl sektörün geçen yıla göre en az yarım puan büyümesini beklediğini sözlerine ekledi.
Bankaların kredi faiz oranları değerlendirildiğinde, geçmiş yıllarda yüzde 1'in üzerinde olan oranlar son dönemde yüzde 0,76 ile 0,93 arasında değişiyor. Bankaların inisiyatifi doğrultusunda müşterilere tabela oranların altında faizlerle de kredi verilebiliyor. Söz konusu oranlar sayesinde 120 ay vadeli 70 bin liralık konut kredisinin aylık taksitleri 900 liraya kadar geriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)