Ana SayfaEmlakKira tutarı krediyi yakaladı---

Kira tutarı krediyi yakaladı

4 / 4
Kira tutarı krediyi yakaladı
14 Mayıs 2013 - 07:00 www.borsagundem.com

Faizler daha da düşer mi
FAİZLERİN yılbaşından bu yana düşmesi ve Merkez Bankası’nın son aldığı karar, faizlerin şu an geldiği seviyeden daha da aşağıya inebileceği beklentisini yaratıyor. Tüketicilerin bir kısmı, bu oranlardan yararlanmak için alıma geçerken, bir kısmı da beklemeyi tercih ediyor. Uzmanlar, “Türkiye’nin gerçeklerinde, enflasyonun kalıcı olarak yüzde 5’in altına düşmediği ekonomik bir ortamda konut kredisi faizlerinin aylık yüzde 0.65’in altına düşmesinin bekleneme-yeceğini” belirtiyor.
Oranlar konut alımını destekliyor
SÜLEYMAN Çetinsaya, konut kredi faizleriyle ilgili, 2012 yılı itibariyle konut kredi faizlerinde sıkıntılı bir dönem yaşandığını hatırlatarak, “Bu dönemi 2013 yılı itibariyle gerimizde bırakarak, olması gereken seviyelere yaklaştık. Bu rakamların ilerleyen dönemde daha da düşeceği kanaatindeyim. Ancak bu düşüş aynı hızda olmayacaktır. Nitekim şu anki oranlar da oldukça düşük ve konut alımlarını destekleyen oranlardır” diyor.
DAHA ÇOK KAZANDIRIYOR
Yeni konutların fiyatlarında yükseliş olduğunu ifade eden Çetinsaya, şunları söyledi: “İstanbul için bu yükselişin daha devam edeceğini söyleyebiliriz. İstanbul şu an değerinin altında emlak fiyatlarına sahip. Son dönemde gayrimenkul fiyatlarının artışı hızlandı. Yabancı yatırımcı ilgisinin Türkiye gayrimenkullerine dönmesinin nedeni de bu. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye gayrimenkulleri faiz, altın, döviz gibi bir çok yatırım aracından daha çok kazandırıyor. Bu da konut projelerine olan ilgiyi artırıyor.”
Konut projelerinin satışında yoğun geçen iki dönem olduğunu dile getiren Çetinsaya, teslime yakın veya hemen teslim dairelere ilginin arttığını da belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)