Ana SayfaKulisKazanan borsacıdan müthiş tüyolar---

Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar

6 / 7
Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar
01 Şubat 2013 - 12:32 www.borsagundem.com

İMKB VE SPK AĞIR BASKI YAPMALI
-Bütün şirketler temettü dağıtmalı şeklinde öneriler var. Siz buna katılıyor musunuz?
Tarık Yılmaz
: Ben buna katılmıyorum. Mesela şirket battı, sana temettü mü verecek? Kar yapan şirketin verme zorunluluğu var. Ben senin şirketinden hisse almışım, yapıyorsan bu karı, vereceksin, vermek de zorundalar.
-Sizce temettü krizi nasıl çözülür?
Tarık Yılmaz
: Kar ettirilerek! Devlet ya teşvik verecek, ya faizleri ya da kredileri düşük verecek ve bol bol elinden tutacak. Devlet kesinlikle bazı şirketlere destek vermeli. Kriz çözülür mü bilemem ama kar yapan şirketlerde temettü vermiyor. O zaman devlet denetimleri sıklaştıracak. iMKB ve SPK ağır baskı yapacak. 15 senedir bu işin içindeyim, doğruya doğru hiçbir şirketimden temettü almadım. Almadım çünkü zamanım olmadı. Aldığım kağıt temettüye yakın olduğu zaman bile yüzde 15-20 gidiyor, ben oradan karımı alıyorum.
-Sizce iyi bir halka arzın kriterleri nedir?
Tarık Yılmaz:
Türkiye’de bazı halka arzlar çok yüksek fiyattan yapılıyor. Ben halka arza ancak kafama yatarsa girerim. Fiyatını araştırırım. Mesela Tümosan’ın halkı arzı 4 liradan yapıldı. Hisse sayısı çok girdi piyasaya. Ama bizim piyasamızda küçük ve orta ölçekli yatırımcı bunu kaldıramaz. Bu büyük oyuncu işi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan yıldırm04 Ocak 2021 09:31

    hisse olarak tavsiye edersiniz

  • SALİH ÖRS26 Aralık 2020 19:44

    söylediklerinin hepsi dümen  olduğu belli oldu,şükrediyorsun hiç kaybetmedim diye,borsada hiç kaybetmemek mümkün değil. yalan konuşuyorsun.25 yıldır oynuyorum.şirketlerin soyağacını bile ezbere biliyorum ama olmuyor.Kumar oynanan biryerde kazanılana şükredilmez