Ana SayfaKulisKazanan borsacıdan müthiş tüyolar---

Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar

5 / 7
Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar
01 Şubat 2013 - 12:32 www.borsagundem.com

HİSSE ÇIKARKEN ALINIR DA SATILIR DA, BU ŞİRKETTEN GELEN HABERE BAĞLIDIR
-100 bin seviyesi tekrar konuşulur mu?
Tarık Yılmaz:
100 bindeki tuzağımız şu olacak. Bize haberi dışarıdakiler veriyor. Not artımı, bilmem ne! Bizim borsamızda kim var? Yabancı var. Bizim borsamız geçen Cuma neden yüzde 2 düştü, neden Pazartesi yüzde 4 düştü. Bazı yabancılar onun bilgisini alıyor. Cuma günü satışını yaptı, not artırımı hikayeleri konuşulmaya başladı ve yüzde 4-5 düştü. Yabancı tüyoyu alıyor, olan bizim yerli yatırımcıya oluyor. Daha önce de dediğim gibi ben büyük kağıt almam. Tamam, belki kazancı büyük olur ama ben almam. Bizim etimiz budumuz belli. Biz 5-10 milyonluk hisse almıyoruz ki ancak 50-100 bin, bilemedin 500 bin liralık mal alırız. Girerim sağlam şirketime, alırım, 2-3 ay yatarım. Yüzde15-20 alırım, ‘Allah bereket versin’ derim. Türkiye gibi bir piyasada ayda yüzde 10 çok güzel bir kar rakamıdır.
-Hisse düşerken alınmalı mı, satılmalı mı? Sizin metodunuz nedir?
Tarık Yılmaz:
Hisse çıkarken de alınır veya satılır. Şirketten gelen habere bağlıdır. Şirket orijinal bir haber verir. Örneğin bundan 6 ay önce aracı kuruma bir haber geldi, yüzde 300 bedelsiz, 7600 hisse. Bu haber çok güzel, bu kağıt tavan tavan gider. Aç telefon, 15 bin, 20 bin, ne varsa topla çünkü, haber güzel. Şimdi habersiz hisse alırsan kendi kendine ‘endeks gidiyor’ diye, çıktıysa Allah bereket versin. Ama haberli hisseyi aldıysan, haber orijinal ve güzelse, beklersin. Borsayı günlük yaşamayacaksın.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan yıldırm04 Ocak 2021 09:31

    hisse olarak tavsiye edersiniz

  • SALİH ÖRS26 Aralık 2020 19:44

    söylediklerinin hepsi dümen  olduğu belli oldu,şükrediyorsun hiç kaybetmedim diye,borsada hiç kaybetmemek mümkün değil. yalan konuşuyorsun.25 yıldır oynuyorum.şirketlerin soyağacını bile ezbere biliyorum ama olmuyor.Kumar oynanan biryerde kazanılana şükredilmez