Ana SayfaKulisKazanan borsacıdan müthiş tüyolar---

Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar

4 / 7
Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar
01 Şubat 2013 - 12:32 www.borsagundem.com

GÜNLÜK HİSSE KUMARDIR, GİRMEYECEKSİN
-Yatırımlarınızdan kazanmak için nasıl bir strateji uyguluyorsunuz
Tarık Yılmaz:
Ben haftaya Cuma bir hisseyi alacaksam, bir hafta önceden bilgi toplarım. Şirket bana yakınsa Adapazarı’nda, Bilecik’ de bile olsa ben giderim. Fabrikayı gezersin, güvenlikçisiyle görüşürsün, içeriye misafir ederlerse orada da konuşursun. Hiçbir şey olmadı buradan 2 bin lot alırsın, 5 bin lira yatırırsın, buradan bir döküm çıkartıp gidersin paşalar gibi, ‘Ben senin hissedarınım’ dersin ve oradan da alırsın bilgileri. Olmadı, vermeseler bile göz gezdirirsin. Kafana da yatıyorsa ama… 500 liralık almayacaksın, 100 liralık alacaksın, düşerse de alttan desteğini yapacaksın.
-Kazanan bir yatırımcı olarak yatırımcılara neler önerirsiniz
Tarık Yılmaz
: İlk önce günlük hisseye girmeyeceksin çünkü, günlük hisseler kumardır. Ben evli ve çocuklu olduğum için daha temkinliyim, böyle riskli işlere girmem. Ben 1 aylık, 2 aylık ve 20 günlük hisselerimi alırım, doldururum. Ben hep bu şekilde yaptım. 14 senedir Allah’ıma binlerce şükürler olsun, helal ortamda da kazandım.
Yatırımcıya ilk önerim kendi parasıyla oynasın. İkincisi, banka kredisiyle bu işlere girmesin. Üç, borç parayla da bu işlere girmesin. Elinde 15-20 bin lira varsa ilk etapta 5 bin lirayla girsin ve borsa düştükçe de kalan parayla kademe olaraktan da doldursun, borsada kesinlikle zarar yoktur.
İnternetteki (yetkisiz) siteler borsada oynayanların kafasını karıştırıyor. Mesela yorumlarda, ‘Şu kağıt gidecek, bu kağıt gidecek’ deniliyor. Aslında o yatırımcı boşaltacağı kağıdı oraya yazıyor. Biz bunu küçük yatırımcıya nasıl izah edeceğiz? Bunu küçük yatırımcı anlamıyor. Hiçbir yer okumayacaksın, bakmayacaksın, ekonomi sayfalarını okuyorsan da fazla bakmayacaksın. Özellikle küçük yatırımcı çok etkileniyor bu tür yazı ve yorumlardan. Aslında beni bile etkiliyor ama ben başka tarafa bakıyorum. Bakın 10 gün önce Şeker Piliç herkesi etkiledi. Dedi ki, ‘Torunlar Gıda’ya satışımız başlamıştır’. 1.900’den 2.036’ya hisseleri aldırdılar, kendi şirket hisse ortaklarını da hisselerden çıkardılar. 2 gün önce de ekonomi sayfalarında ‘Şeker Piliç battı’ dediler. Ne oldu? Şirket iflas etti. Şimdi de bir yazı geldi, ‘Banvit, Şeker Piliç’i alacak’ diye. Şimdi ne oldu burada, her habere dalmayacaksın.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan yıldırm04 Ocak 2021 09:31

    hisse olarak tavsiye edersiniz

  • SALİH ÖRS26 Aralık 2020 19:44

    söylediklerinin hepsi dümen  olduğu belli oldu,şükrediyorsun hiç kaybetmedim diye,borsada hiç kaybetmemek mümkün değil. yalan konuşuyorsun.25 yıldır oynuyorum.şirketlerin soyağacını bile ezbere biliyorum ama olmuyor.Kumar oynanan biryerde kazanılana şükredilmez