Ana SayfaKulisKazanan borsacıdan müthiş tüyolar---

Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar

3 / 7
Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar
01 Şubat 2013 - 12:32 www.borsagundem.com

HİSSEYE GİRMEK İÇİN BİR GECE ÖNCEDEN GEÇMİŞ BİLANÇOLARI İNCELERİM
-İşlem yapmaya ne zaman başladınız?
Tarık Yılmaz:
1998 yılının Ekim ayında 18 yaşım doldu. 18 yaş dolmadan kesinlikle hesap açılmıyor. İlk hesabım, 4700 lirayla açıldı. 5000 bin liradan aşağı hesap açılmaz. O zaman 4700 lirayı zar zor bulduk, yoksa hesap açılmıyor. Ben ilk hissemi 4.000 liraya aldım, 16.000 liraya sattım. Sonra yavaş yavaş kağıtları değiştirdik.
-Portföyünüzde hangi yatırım araçları var, büyüklüğü nedir?
Tarık Yılmaz:
Sektör olarak söyleyeyim, ben şu anda sanayi sektöründeyim. 500 bine yakın, o civarda oynuyorum. Sanayiden aldığım hisse aşağı düşse de yukarı çıksa da alt kademeden destekleme yaparak doldura doldura gideceğim. 2 ay sonra bedelsiz sezonuna gireceğiz. Mayıs’ta temettülerimiz var. İlla ‘o kağıttan alacağım’ diye bir şey yok. Baktık bir şey yiyemeyeceğiz bizde o zaman çimentolara geçeriz. Kağıtları değiş tokuş yapabiliriz.
-Hisseleri nasıl seçiyorsunuz?
Tarık Yılmaz:
Ben ilk önce hissenin geçmişine bakarım. 2 sene önce, 4,40 liradan halka arz olmuş. Şu an fiyatı 3,00 lira. Bu kağıt 4,40’tan neden 3,00 liraya düştü? İlk önce bunu araştırırım. Ben bunu çözdüm, halka arz yapıldığında 250 kişiyle bu şirket kurulmuş. Halka arz olduktan sonra, gelen talepler üzerinden 4,40 liradan 6,00 liraya gitti. Buradaki yan ortaklar bunu fırsata çevirdi. Benim ilk önceliğim sanayidir. Hisselere girmek için bir gece önceden geçmiş bilançolarını incelerim. 2012’de ne kadar kar açıklamış, stoklarındaki mal erimiş mi, stoklardaki mallar satılarak mı kar açıklamış, bunları da bir analiz ederim. Alacağım karı enine boyuna konuşuruz, ‘dalıyoruz’ deriz, sonrada toplarız. Şu an sanayi alırım, sanayiden çıkar, sağlık alırım. Şu anda sağlıkta da hareketlilik var. Tabi ki kağıdın ucuzluğu da çok önemli, şirketin değeri de önemli, piyasadaki lot sayısı da çok önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan yıldırm04 Ocak 2021 09:31

    hisse olarak tavsiye edersiniz

  • SALİH ÖRS26 Aralık 2020 19:44

    söylediklerinin hepsi dümen  olduğu belli oldu,şükrediyorsun hiç kaybetmedim diye,borsada hiç kaybetmemek mümkün değil. yalan konuşuyorsun.25 yıldır oynuyorum.şirketlerin soyağacını bile ezbere biliyorum ama olmuyor.Kumar oynanan biryerde kazanılana şükredilmez