Ana SayfaKulisKazanan borsacıdan müthiş tüyolar---

Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar

2 / 7
Kazanan borsacıdan müthiş tüyolar
01 Şubat 2013 - 12:32 www.borsagundem.com

15 YILDIR BU İŞLERİN İÇİNDEYİM, BİR KURUŞUM GİTMEDİ
-Niye borsa?
Tarık Yılmaz:
Güzel bir soru, neden borsa? Dışarıda yaptığım kazancı bankalara yatırım yapmıyorum ben. Faiz yüzünden girmiyorum banka işlerine. Ben ticaretle uğraşıyorum; bazı şirketlerin kar oranlarına bakıyorum, temettülerine bakıyorum. Hissenin kendisinden kar etmesem bile, temettüden yararlanırım. Yani biraz helal para dolayısıyla bu işlere girdim. Ben 1998 yılında, 33 yaşındayken borsaya girdim. Allah’a şükürler olsun 15 senedir bu işlerin içindeyim, bir kuruşum gitmedi şimdiye kadar.
-Temkinli bir yatırımcı mısınız?
Tarık Yılmaz
: Şimdi, aldığım hisseyi ilk önce bir güzel analiz ederim. Mesela otomotiv hissesi var, bunu mu alacağım ben. Buradan atlarım otobüse, bir güzel araziyi, şantiyeyi gezerim, internetten bulabilirsem muhasebe numarasını bulurum, araştırırım ve içeriden bilgi alabilirsem konuşurum. Ama her halükarda şansımı denerim. O da olmadı fabrikanın sahibi çıktı 3 ay önce, ‘Ben arazimi satıyorum’ dedi. Aslında oradan birinci şifre geldi. Sen de bu birinci şifrenin arkasını takip etmek zorundasın. ‘Bu iş olacak mı, olmayacak mı, ne yapmalı?’ diye takip edeceksin. Elindeki bütün sermaye ile hisse senedi almana gerek yok. Alırsın bir üst kademeden, geriye paran kaldı mı alt taraftan biraz, sonra da ortadan alırsın. Baktın borsa düşüyor, bir alt kademeden alırsın, dengeyi sağlarsın. Borsa çıktığı zaman da kağıdın yerine gelir. Haberin güzel gelirse de hissen gider, kar edersin.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan yıldırm04 Ocak 2021 09:31

    hisse olarak tavsiye edersiniz

  • SALİH ÖRS26 Aralık 2020 19:44

    söylediklerinin hepsi dümen  olduğu belli oldu,şükrediyorsun hiç kaybetmedim diye,borsada hiç kaybetmemek mümkün değil. yalan konuşuyorsun.25 yıldır oynuyorum.şirketlerin soyağacını bile ezbere biliyorum ama olmuyor.Kumar oynanan biryerde kazanılana şükredilmez