Ana SayfaKulisİşte Dolar’ın taptığı Türk---

İşte Dolar’ın taptığı Türk

5 / 5
İşte Dolar’ın taptığı Türk
28 Haziran 2012 - 06:50 www.borsagundem.com

KOMPOZİT TUĞLA ÜRETİMİNE BAŞLADIK
-Bunu nasıl yapacaksınız?

Yeşil: Bunu yapacağım çünkü yeni bir konsept geliştirdik. Bir kompozit tuğla üretimine başladık. Cam elyaf hammaddesiyle tuğla üretiyoruz.
Yeşil Holding’in iştiraklerinden Renco Kompozit Ürünleri firması tarafından üretilen, Türk mühendisleri tarafından yapılmış, patentli sistemi ile inşa edilecek olan yapılar çok hızlı süre içerisinde gerçekleştirilecek. Lego evler olarak lanse edilen, afet şiddetinde depreme dayanıklı, 100 yıl ömrü olan bu özel yapılar ihtiyaç sahiplerine güzel bir evde yaşama fırsatı verecek.
Geliştirdiğimiz bu sistem inşaatı hızlandıran bir yapı yöntemi. Daha çabuk bitirip, daha hızlı bir şekilde müşteriye teslimat yapıldığı için proje giderlerini aşağı çekmiş oluyoruz, bu da maliyete yansıyor.
Körfez’de önemli bir projemiz var. Belirlenen bölgelerde Innovia markalı çevre dostu villa projeleri inşa edeceğiz. Yeşil GYO olarak, Anadolu’da öncelikli iller arasında Edirne, İstanbul Silivri, Çanakkale, Adana, Ankara, Gaziantep, İskenderun, Kayseri ve Konya’yı belirledik. İnsanların şehre yakın ama şehir hayatının dışında ayrıcalıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Proje, Kuzey Marmara Otobanı’nın Körfez çıkışına yakın konumda. Projede 390 adet villa yer alacak. Konut tipleri; müstakil bahçeli villa ve tripleks apart rezidans olarak planlandı. Tripleks apartların giriş katları bahçe katı, üst katlar teras dubleks olarak yapılacak. Çevre dostu villalar, çelik kompozit sistemi ile inşa edilecek.
Bu özel kompozit malzeme yani kompozit tuğla, ham maddesi cam elyaf olan, alev almayan,100 yıl ömrü olan, afet şiddetinde depreme karşı dayanıklı, ısı yalıtımını kendi yapan, kasırgaya karşı dirençli teknolojik bir ürün. Projede açık kapalı yüzme havuzları, ayrıcalıklı sosyal tesisler yer alacak.
Kısa bir süre sonra satışları başlayacak olan Körfez projesinden Yeşil GYO’nun satış beklentisi ise 165 milyon lira.
-Bu projede ortağınız var mı?
Yeşil: Bunlar tamamen Yeşil GYO’nun projeleri
YARIN: *Enerji sektöründeki yatırımları *Hangi şirketi halka arza açacak? *Borova için planı var mı? *Ceylan’dan neden vazgeçti? Doğusan’da niçin korktu? YYGYO’nun bir Y’si neden gitti?

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)