Ana SayfaHisse Öneri Listesiİş Yatırım'dan 4 hisse analizi ve tavsiye---

İş Yatırım'dan 4 hisse analizi ve tavsiye

4 / 4
İş Yatırım'dan 4 hisse analizi ve tavsiye
05 Şubat 2014 - 15:41 www.borsagundem.com

İş Leasing yılın son çeyreğinde 5 milyon TL zarar etti. Böylece şirketin tüm yıl için net karı önceki yıla göre %3 düşüşle 40 milyon TL oldu. Son çeyrekte şirketin finansal kiralama spredi hem fonlama maliyetindeki artış hem de kredi fiyatlarının baskısı nedeniyle daralmaya devam etti. Swap pozisyonlarından kaynaklanan zararlar net karı baskılarken şirketin Kasım ayında 12 milyon TL tahsili gecikmiş alacak satışı aktif kalitesi tarafında karlılık üzerindeki baskıyı rahatlattı. Şirketin tahsili gecikmiş alacak oranı önceki çeyreğe göre 75 baz puan iyileşerek %4,0 olurken satış ve yeni girişlerin düşük karşılığı nedeniyle değer düşüş karşılık oranı 8 puan düşüşle %54’e geriledi. Sonuç olarak şirketin dördüncü çeyrek mali performansı 2014 gibi çetrefilli bir yıl için güçlü bir tablo ortaya koyamadı.

Parasal sıkılaşma ortamında banka dışı finans şirketlerinin marjları baskı altında olurken ekonomik büyümedeki yavaşlama aktif kalitesinin kırılganlığını artırıyor. Finansal kiralama yatırım iştahıyla doğrudan ilgili ve yeni kanun kapsamında büyüme imkanları şirketin mali performansında önemli olacak. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ass05 Şubat 2014 19:52

    iş yatırım tavsiye ettiyse uzak duracan en güzel örneği kozal 2 gün önce tavsiye verdi buğün en fazla satan kurum iş yatırım ne hikmetse