Ana SayfaPiyasaİş GYO ve Park Elektrik sorusu---

İş GYO ve Park Elektrik sorusu

2 / 2
İş GYO ve Park Elektrik sorusu
28 Haziran 2018 - 09:32 www.borsagundem.com

FAALİYET DURDU GELİR GİTTİ

SORU- PRKME uzun vadede kazandıracak bir yatırım mıdır? Bilgi verir misiniz? 

Zuke   

CEVAP- Bir hissenin uzun vadede kazandırıp kazandırmayacağı şirketin mali performansı ile yakından alakalıdır. Eğer şirket gelir ve kârlılık açısından sürekli büyüyen bir niteliğe sahipse hissenin çıkma potansiyeli de artacaktır. Öte yandan geliri ve kârlılığı azalıyor ya da zarar eden bir bilançoya sahipse o taktirde de hissenin düşme olasılığı yükselecektir. Park Elektrik ve Madenciliği değerlendirirken bu genel bilgiyi göz ardı etmemekte yarar var.

Şirketin mali yapısı incelendiğinde ise geçtiğimiz yıl kârı artmış görünse de söz konusu kârın duran faaliyetlerle ilgili olduğunu görmekteyiz. Bu yıl ise aynı kalemden gelir gelmemekte. Açıklanan 2018 ilk çeyrek bilançosu da söz konusu durumu teyit eder nitelikte. Yılın ilk çeyreğinde şirketin satış geliri olmazken elde edilen finansal gelirle firma dönem sonunda cüzi miktarda kâr açıkladı. Diğer taraftan duran faaliyetle bağlantılı davalar da devam ediyor. Son olarak 7 Haziran 2018 günü yapılan açıklamada işletme ruhsatını elinde bulundurduğu Gaziantep, İslahiye’de bulunan boksit sahasıyla ilgili rödovans sözleşmesinin feshi ve sahanın boşaltılmasıyla ilgili devada duruşmanın aralık ayına bırakıldığı duyuruldu. 

Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde son bir yıldır yatay hareket ettiği görülüyor. Hisse, 3 Nisan 2018 günü en yüksek 4,29 TL’yi test ettikten sonra hızla değer yitirdi. Geçen süre zarfında arada yukarı çıkışlar sergilese de düşüş ivmesi varlığını sürdürüyor. Gelir yaratan ve kârını düzenli olarak büyüten firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacağını unutmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)