Ana SayfaPiyasaUsta isimlerden hisse ve portföy önerisi---

Usta isimlerden hisse ve portföy önerisi

4 / 11
Usta isimlerden hisse ve portföy önerisi
30 Temmuz 2018 - 12:21 www.borsagundem.com

ENDEKS BEKLENTİLERİ

Piyasalardaki borsa endeksi beklentilerine bakıldığında, yukarı hareketlerin en azından üç aylık dönem için sınırlı olacağı beklentisi hakim. Çünkü her ne kadar diğer GOÜ piyasalarına kıyasla iskontolu olsa da, kurun dalgalı olduğu ve 10 yıllık tahvil faizinin tarihi yüksek seviyelere çıktığı bu ortamda hisse senedi piyasasındaki mevcut seviyelerin makul olduğu ifade ediliyor. Ana trendin 90.000-100.000 bandında olması bekleniyor. Olumsuz havanın gündeme gelmesi durumunda ise 90.000 altında 85.000 desteğine doğru hareketler görebiliriz.

TEB Portföy Genel Müdürü Selim Yazıcı, önümüzdeki üç aylık dönemde ABD ile ilişkiler, enflasyon ve küresel ekonomi dinamiklerine bağlı olarak faizlerin yüksek seyredeceği kanaatinde. Bunun da şirket değerlemelerinin de bir miktar aşağıya gelmesine yol açacağını söylüyor. Özellikle ikinci çeyrek bilanço dönemi sonrası analist tahminlerinin güncellenmesiyle hisse senedi fiyatları üzerinde baskı olabileceği yorumunu yapan Yazıcı, endekste altında 85.000 seviyelerini destek olarak görüyor.

Piyasa için daha iyimser olan uzmanlar ise direncinin yukarı yönlü kırılabileceği ve 105.000 seviyelerine kadar yukarı hareket olabileceği görüşünde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)