Ana SayfaPiyasaUsta isimlerden hisse ve portföy önerisi---

Usta isimlerden hisse ve portföy önerisi

1 / 11
Usta isimlerden hisse ve portföy önerisi
30 Temmuz 2018 - 12:21 www.borsagundem.com

Piyasalarda sular durulmuyor. Gelişmekte olan ülke (GOÜ) piyasalarından para çıkışları devam ediyor. Yaşanan ve sürpriz olarak nitelendirilebilecek gelişmeler, tam sular duruluyor derken Türkiye piyasaları için volatiliteyi daha da artırıyor.

Mevcut makroekonomik ve siyasi gelişmeleri ve beklentileri göz önünde bulundurduğumuzda, yabancı yatırımcıların gelişmekte olan piyasalarda ve sıcak para ihtiyacı yüksek Türkiye piyasasında alıma dönmeleri mümkün mü? Hem borsada gelinen yüksek iskontolar hem de faizdeki yüksek seviyeler dikkate alındığında risk primlerinin önemli ölçüde fiyatlandığı görülüyor. Ancak gelişen piyasalardan para çıkışının devam ettiği bir ortamda, enflasyonist baskılara bir de ABD ile yaşanan gerginlikler eklenince riskli ortamın devam ettiği gözleniyor.

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Erol Danış, bu risklerde dikkate alındığında, Türkiye piyasaları için yabancıların bu yıl tekrar alıma yönelmesini düşük bir olasılık olarak görüyor. Danış, "Gelişmekte olan ülkelere güçlü bir fon akımı olması durumunda Türkiye piyasalarında da önemli bir alım görebiliriz. Ancak global faiz oranlarının yükselmesinin beklendiği görünür gelecekte Türkiye'ye önemli bir fon girişi olmaz" diyor. Erol Danış'ın olumlu senaryosu ise global faiz artışının olmaması, GOÜ'lere yönelik algının olumluya dönmesi ve Türk ekonomisine yönelik güvenin atılacak adımlarla güçlenmesi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)