Ana SayfaPiyasaHektaş ve - Euro Trend Yatırım Ortaklığı sorusu---

Hektaş ve - Euro Trend Yatırım Ortaklığı sorusu

2 / 2
Hektaş ve - Euro Trend Yatırım Ortaklığı sorusu
29 Mart 2019 - 10:04 www.borsagundem.com

NOMİNAL DEĞERİNİN ALTINDA DEVAM

SORU (2) - Etyat 1 lirayı ne zaman görebilir? Daha da aşağı düşer mi? 

Hakan Yapar

CEVAP - Euro Trend Yatırım Ortaklığı, on yıldır borsada işlem görüyor. Hissenin borsaya geldiği Mayıs 2008’deki düzeltilmiş verilerle ilk açılış fiyatı 1,09 TL’ye denk geliyor. Geçen süre zarfında zaman zaman yukarı yönlü çıkışlar yaşansa da istikrarlı bir yükseliş bu güne kadar mümkün olmadı. Her defasında geriledi. Şimdilerde ise 58 kuruş seviyelerinde işlem görüyor. Borsada nominal değerinin altına kayan hisselerin düşüş direnci daha da fazlalaştığı için mevcut seviyeleri taban olarak görmek yanlış olmayacaktır. Ancak geçmiş örneklerde olduğu gibi firmanın mali yapısında olumsuz seyrin sürmesi halinde daha da gerilemesi her zaman için mümkün olabileceği göz ardı edilmemeli. Hissenin yönünü yukarı çevirmesi ve nominal değerinin üzerine çıkabilmesi ise daha ziyade mali yapı ile yakından alakalıdır. Şirketin geçmiş bilanço yapısı incelendiğinde güçlü bir kârlılık yapısına sahip olmadığı görülecektir. Geçtiğimiz yıl kârı gerileyen şirketin mali yapısındaki zayıf seyir, ister istemez hissenin fiyatını olumsuz yönde etkiliyor. Dahası hisse üzerinde baskıya neden oluyor. Son kapanışa göre hissenin fiyat kazanç oranı ise 19,08 seviyesinde bulunuyor. Var olan düşük fiyat seviyesine rağmen fiyat kazanç oranının yüksekliği mevcut seviyelerin dahi ucuz olmadığı yönünde sinyaller veriyor. Bu şartlar altında yaşanacak spekülatif bir hareketle hisse bir liranın üzerine çıksa dahi kalıcı bir çıkış için kârın artabilmesi önemli.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YBTAS29 Mart 2019 21:15

    Hay temettünüze sizin,,şirketler 20 yıldır sermaye artırmadı,,borsa sığlaştı,,100.000 tl sermayeli şirket mi olur? Borsa can çekişiyor,,acil tedbir lazım.

  • ALAATTİN CAMGÖZ29 Mart 2019 18:48

    tabiki düşecek arkadaşlar sizler istiyorsunuz ki 20-30-50 TL olsun.bu hisse ylıllarca 3 TL ler gezinde bu fiyatlara geldi.