Ana SayfaPiyasaHedef Girişim ve Avrasya Turizm sorusu---

Hedef Girişim ve Avrasya Turizm sorusu

2 / 2
Hedef Girişim ve Avrasya Turizm sorusu
14 Şubat 2018 - 08:37 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYETLERİNDEN KÂR EDEMİYOR

SORU- AVTUR hissesi sert düşüşlerden sonra az oranlarda düşerek devam ediyor. Bu hissenin yakın zamanda 3 TL fiyat görmesi söz konusu olur mu? 

Suat Akpınar 

CEVAP- AVTUR’un geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerde bulunduğu sonrasında ise aynı ivme ile gerilediğini görmekteyiz. Bu itibarla hissenin spekülatif hareketlenmelere yatkın bir yapısının olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Hissede son çıkış Kasım 2016-Mart 2017 döneminde gözlendi. Bu süre zarfında gerçekleştirdiği atakla birlikte 8,40 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında bir süre bu seviyelerde tutunsa da özellikle Mayıs 2017’den itibaren hızla değer yitirdi. Şimdilerde ise taban seviyelerde yatay seyrederken 1,46 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Yukarı yönlü sert ataklarının aralıkları takip edildiğinde ise genelde iki yılda bir yüksek bir ivmenin yaşandığı görülüyor. Bu itibarla hissenin geçmiş yıllardakine benzer hareket etmesi halinde arada küçük dalgalar gerçekleşse de büyük bir dalga için beklemesi gerektiği anlaşılıyor. Ancak hemen belirtmek isteriz ki söz konusu yukarı hareketlerin dayanağı olabilecek mali bir performans bulunmuyor. Şirket son beş yılın ilk ikisinde zarar ederken son üç yılda inişli çıkışlı bir karlılığa sahip bulunuyor. Ancak esas faaliyetlerinden dolayı son beş yılda kârlı bir yapıya kavuşamaması ciddi bir sorun olarak görülmeli. Şirket kâr ettiği son üç yılda yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle dönem sonunda kâra geçmeyi başardı. Son açıkladığı 2017 dokuz aylık bilançosunda da dönem sonunda kâr etse de esas faaliyetlerinden dolayı yine zarar söz konusu. Şirketin dönem sonunda kâra geçmesi yine yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle mümkün olabildi. Bu durum sorun olarak görülürken istikrarlı bir çıkış için esas faaliyetlerinden dolayı kâr edebilmesi önemli.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali 15 Şubat 2018 00:19

    hedef bu gün hem temettü hem bedelsiz açıkladı artık yola çıkar diye düşünüyorum

  • ERŞAN YIMAZ14 Şubat 2018 16:36

    asyab hiişsesi olanlar için nezaman açiklama yyapacak sınız Küçük yatırımcilar

  • öneri güleni14 Şubat 2018 13:05

    koç grubundan şaşmayın arkadaşlar. temmettünüzü alırsınız bakarsınız keyfinize.... yatırım tavsiyesi değildir.(ytd) :) :) :) :)