Ana SayfaŞirket Haberleri28 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

28 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

28 / 28
28 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
01 Şubat 2019 - 08:45 www.borsagundem.com

İş Yatırım, Akbank için hedef fiyatını 6,77 TL'den 7,85 TL'ye yükseltti.

İş Yatırım konu ile ilgili raporunda, Akbank için tavsiyesini 'AL' olarak sürdürdüklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:"Akbank 2018'in son çeyreğinde TL 1,051mn solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı bizim ve piyasa beklentisi olan TL 970mn'un hafif üzerinde gerçekleşti. Bankanın son çeyrekte elde ettiği %9'luk öz sermaye karlılığı her ne kadar ilk üç çeyreğe göre düşük olsa da Akbank yılın tümünde %13.6 öz kaynak karlılık rakamına ulaştı. Düşük kredi büyümesi ve yüksek karşılıklar 2018 yılının karlılık anlamında geçtiğimiz yıllara göre daha kötü bir yıl olmasına neden oldu. Banka son çeyrekte TÜFEX'li menkul kıymetlerden elde ettiği TL2 milyarlık gelirle marjlarını arttırırken bu rakamın önemli bölümü karşılık giderlerinde kullanılmış gözüküyor. Bankanın takip oranı 78 baz puan artışla %4.13 oranına yükselirken hem ikinci hem de takip grupları için ayrılan karşılıkların yüksek seyri devam etti. Bunun yanında banka son çeyrekte TL 103mn serbest karşılık ayırdı. 

Akbank'ın perakende kredilere riskinin sınırlı olması aktif kaliteyi koruması açısından bir avantaj.. Bankanın yeni yılda daha iyi bir kredi büyüme performansı ile ana faaliyet gelir kalemlerini destekleyeceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapılan bedelli sermaye artışı ile Akbank'ın çekirdek sermaye oranlarının %15 gibi yüksek bir seviyeye yaklaşmasını beklerken bankanın bu sene temettü dağıtmayabileceği yönetim tarafından vurgulandı.

Yine de son kararı yönetim kurulu ve Genel Kurul verecek. 2019 yılında aktif kalitenin daha çok perakende krediler tarafında bozulması beklendiği ve Akbank'ın bu segmentlerde riski daha az olduğu için göreceli bir avantajı olduğunu düşünüyoruz. Hedef piyasa değerimiz hisse başı olarak TL 7.85'e yükseltiyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)