Ana SayfaHisse Öneri ListesiHaziran ayı hisse önerileri ve strateji raporu---

Haziran ayı hisse önerileri ve strateji raporu

5 / 16
Haziran ayı hisse önerileri ve strateji raporu
28 Mayıs 2015 - 11:30 www.borsagundem.com

 Mart ayı sürprizine rağmen, sanayi üretimi 1Ç15’de %1.2 ortalama yıllık artış ile zayıf seyretmektedir… 

TUİK Mart ayı sanayi üretimi (SÜ) rakamlarını açıkladı. Buna göre; SÜ Mart ayında %4.8 yıllık artış gösterdi. Piyasa beklentisi %1.6 yıllık artış yönündeydi. Takvim etkisinden arındırılmış SÜ ise %4.7 yıllık artış gösterdi. Mevsimsel ve takvimsel etkiden arındırılmış SÜ ise aylık bazda %2.2 artış gösterdi. 

Detaylarda; “otomotiv üretimi” %22 yıllık artışla manşet sanayi üretimini 200 baz puan desteklemiştir. Takiben, eczacılık ürünleri üretimi alt kalemi de %52 yıllık artışla (170 baz puan katkı) ile dikkat çekmiştir. Üçüncü katkı sağlayıcı ise %26 yıllık artış ve 60 baz puan ile rafine eilmiş petrol alt kalemi olmuştur. Fakat geleneksel katkı sağlayıcıların ya ufak yıllık artışlar kaydettiğini ya da yıllık bazda daralma gösterdiklerini görmekteyiz.

Yorum:

SÜ endeksi piyasa beklentisinin bir hayli üzerinde %4.8 seviyesinde gerçekleşmiştir. Fakat yukarıda da özetlediğimiz gibi; oto üretimi dışında; manşetin performansı geleneksel sektörler iyi bir performans gösteremediği için genel olarak sürpriz alt kalemlerin desteklemesi ile mümkün olmuştur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)