Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHangi enstrümana yatırım yapmalı?---

Hangi enstrümana yatırım yapmalı?

4 / 4
Hangi enstrümana yatırım yapmalı?
24 Ekim 2017 - 08:58 www.borsagundem.com

FED Başkan Adayları ve Draghi

Eurusd paritesi geçen hafta boyunca düşen fiyat hareketini sürdürmeye devam etti. Hafta içinde Perşembe günü 1.1850 seviyeleri test edilmiş olsa da Cuma günü yeniden yönünü aşağı çevirerek kapanışını 1.1775 sevilerinde gerçekleştirdi.

Bu fiyatlamaların ardında yatan gerçek doların güçlü kalması kaynaklıydı. Dolar’ı güçlü kılan nedenlere bakıldığında; Trump’ın vergi reform yasasının onaylanma ihtimalinin güçlenmesi yanı sıra FED Başkanı adaylarından faiz artışını savunan aday John Taylor’ın bir adım önde gözükmesiydi. Hafta sonunda Başkan Trump’ın bir haber kanalına verdiği mülakatta da adaylardan Powell, Taylor ve ayrıca Yellen’i değerlendirdiğini söylemesi dikkat çekiciydi. Piyasalar her ne kadar Yellen’ın devam etmesini istese de adaylardan Powell’ın, Trump’ın mali politikalarını destekleyici tutumu da belirleyici olacaktır. Başkan Trump’ın 10 gün içinde adayını açıklaması bekleniyor.

Terazinin diğer tarafında ise İspanya Katalonya Referandumu ve gerginliği Euro için baskı yaratmaya devam ediyor. Parite açısından son derece kritik bir haftadayız. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası faiz oranları kararı ve ardından da Draghi’nin konuşması paritede yön belirleyici olacaktır. Faiz oranlarında herhangi bir değişiklik beklenmezken, varlık alım programında yapılacak bir revize fiyatlamalarda sert hareketlenmelere neden olabilir. Cuma günü ise ABD 3.çeyrek büyüme verisi yakından takip edilmeli burada beklenti %2.6 ikinci çeyrekte %3.1 büyüme gerçekleşmişti.

Teknik olarak baktığımızda; dört saatlik zaman periyodundaki grafiğimizde 1.1880 Fibo 0.618 seviyesinden yeniden aşağı yönlü fiyat hareketleri sonrasında 1.1730 desteğinin kuvvetlendiğini izliyoruz. Yeniden yukarı hareketlenmesiyle 1.1765 – 1.1800 ve 1.1850 dirençleri takip edilecektir. Düşüşlerde ise 1.1730 desteği kırılması halinde 1.17 – 1.1665 ve 1.1625 destekleri değerlendirilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)