Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHangi enstrümana yatırım yapmalı?---

Hangi enstrümana yatırım yapmalı?

3 / 4
Hangi enstrümana yatırım yapmalı?
24 Ekim 2017 - 08:58 www.borsagundem.com

TCMB Faizleri Değiştirir Mi ?

Haftaya başlarken Tüketici Güveni Endeksinde düşüşle başlayarak 68,7 seviyesinden % 2 oranında düşüş kaydederek 67,3 seviyesine gerilediği görüldü. Beklentilerin olumsuz yönde ilerlemesi borsa bazında ve Türk Lirası üzerinde baskı yarattı.Tüketici eğilimi ekonomiler için oldukça önem taşımasıyla dikkat çekiyor. Tüketici eğiliminde bozulmanın devam etmesi ekonomik veriler üzerinde baskı oluşturmasına neden olabilir. 

Bu hafta TCMB faiz kararlarının takip edileceği önemli bir hafta olarak karşımıza çıkıyor. Ancak MB’nın faizlerde herhangi bir değişikliği gitmesi beklenmiyor. Merkezin faiz oranlarında değişikliğe gitmeme beklentinin oluşması kurun makul seviyelerde sürmesi ve faiz artırım konusunda enflasyonun üzerinde Geç Likitide Penceresinin % 12,25 seviyelerinde seyretmesiyle birlikte sıkı para politikasının enflasyon ile mücadele kapsamın da gereken yapılacak mesajlarıyla enflasyona göre şekillenmesi bekleniyor. Faizlerin kur üzerinde etkisi ise; faiz düşüşleri TL’de değer kaybı, faiz artırımı ise TL’nin değerlenmesi yönünde ilk etkilerini gösterebilir. Herhangi bir faiz değişiminin olmaması durumunda ise ufak dalgalanma sonrası yükseliş eğilimi Dolar endeksine parelel olarak devam edebilir. 

Yurt dışında merkez bankalarının para politikalarına dair işlerin ciddi bir şekilde değiştiği görülüyor. ABD Merkez Bankası’nın faizleri yükseltmeye çalıştığı bir ortama parelel olarak, ECB varlık alım programını azaltmayı planlıyor. Sonuç olarak, sıcak para yavaş yavaş piyasalardan çekilip ana vatanına doğru geri gitmeye devam edebilir.  

Dolar/TL paritesine teknik anlamda baktığımızda bu haftaya 3.7160’i test ederek başladı. Geçen hafta 3.62 diplerine kadar gevşeyen paritede, Dolar endeksinin etkisiyle TL satışlarının tekrardan hız kazandığı gözlemleniyor. Artan momentumla birlikte 7 Mart 2017 tarihinde test edilen 3.7432 tepesi en kuvvetli direnç olarak hafta boyunca izlenmeye devam edilecek. Geri çekilmelerde 3.70 altında TL alımları hız kazanabilir. Geçtiğimiz haftanın dibi olan 3.6211 kısa vadeli önemli destek seviyesi olarak takip edilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)