Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHangi enstrümana yatırım yapmalı?---

Hangi enstrümana yatırım yapmalı?

2 / 4
Hangi enstrümana yatırım yapmalı?
24 Ekim 2017 - 08:58 www.borsagundem.com

Hangi Enstrümana Yatırım Yapılmalı. Altın?

Küresel piyasada ABD kaynaklı belirsizlik piyasaları etkiliyor. FED başkan adayları, Vergi reformu, FED faiz artırımı; gibi konular piyasanın sonucunu beklediği konu başlıkları. 

Orta vadede FED faiz artırımı gündemi oluştururken kısa vadede vergi reformu ve FED başkan adayları piyasanın yakından takip ettiği konular. Farklı konuların gündemde olması piyasada enstrümanlarda dalgalı fiyatlamaya neden oluyor ve bu durum yatırımcıların hangi enstrümana yatırım yapacakları konusunda kafaların karışmasına neden oluyor. Haftalık bazda baktığımızda ABD verilerindeki toparlanma FED başkan adaylarının belirlenecek olması vergi reformundaki iyimserlik FED’in faiz artırımı için elini güçlendirirken paritelerde fiyat hareketliliğini yaşanmasına neden oluyor. 

ABD kaynaklı gelişmelerin doları güçlendirmesi paritelerde hareketlilik yaşatırken altın tarafında ise satış baskısının oluşması düzeli geri çekilmelere neden olabilir. Bu durum hareketli piyasada daha istikrarlı hareket eden altına yatırımı öne çıkarabilir. FED’in aralık ayı faiz artırımı sürecini göz önünde bulundurursak altında satış devam edebilir bu durum enstrümanlar arasında altın hacimlerini artırabilir. 

Teknik olarak baktığımızda düşüş trendi devam ediyor. $1270 seviyesi altında fiyatlanması durumunda hareketli ortalamaların altına inmiş olacak ve satış baskısının sürmesine neden olabilir. Altında $1260 seviyelerine kadar oluşabilecek geri çekilmeler aşırı satım bölgesi oluşturabileceği için tepki alımlarıyla yükselişler görebiliriz. Seviyelere baktığımızda destek noktası olarak $1268 seviyesi takip edilebilir altına sarkma durumu görülürse $1260 seviyesi takip edilebilir. Yükselişlerde ise $1278 seviyesi direnç oluşturabilir üzerinde oluşabilecek fiyatlamada $1290 seviyesi takip edilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)