Ana SayfaHisse Öneri ListesiGünün önemli şirket haberleri ve öneriler (14/01)---

Günün önemli şirket haberleri ve öneriler (14/01)

1 / 9
Günün önemli şirket haberleri ve öneriler (14/01)
14 Ocak 2015 - 09:15 www.borsagundem.com

Sabancı Holding (SAHOL, Öneri "EKLE", Sınırlı Pozitif), Sasa Polyester (SASA, Sınırlı Pozitif): Rekabet Kurulu'ndan izni alınmış olmasına rağmen, şirket portföyünde %51 oranında yer alan SASA Polyester Sanayi paylarının Indorama Netherlands BV'ye satış işleminden taraflar karşılıklı olarak anlaşılarak vazgeçildiği duyurulmuştur.

Diğer taraftan, Sabancı Holding iştiraklerinden SASA Polyester Sanayi'de sahip olunan şirket sermayesinin %51'ni temsil eden 110.313.001 TL nominal değerli hisselerin tamamının Erdemoğlu Holding A.Ş.'ye satışına ilişkin hisse devir anlaşması 13 Ocak 2015 tarihinde imzalandığı duyuruldu. Hisse devir anlaşmasına göre, şirketin SASA Polyester Sanayi'de sahip olduğu %51 oranındaki hisselerin devir bedeli düzeltmeler hariç 102mn Amerikan Doları'dır. Hisse devir bedeli pazarlık usuluyle belirlenmiş olup, 10mn Amerikan Doları peşin tahsil edilmiş, kalanı hisse devrinin gerçekleşeceği kapanış günününde tahsil edileceği ve hisse senetlerinin devri, ilgili mercilerden alınacak izinler sonrası gerçekleştirileceği duyuruldu. Ek olarak alıcı şirket ile Sabancı Holding arasında denetim ve sermaye bakımından dolaylı veya dolaysız bir ilişki olmadığı ayrıca duyuruldu.

Bu yeni satış sözleşmesine bağlı olarak, düşük olduğu için oldukça çok eleştirilen daha önceki satış fiyatına göre şirketin satış değeri %64,5 oranında artmıştır. Satış rakamına göre hisse fiyatı da (USD:2,2853) 2,12TL'ye denk gelmektedir. Hissenin son kapanış fiyatı olan 2,05 TL'ye göre şirket önemli potansiyel taşımamakla birlikte şirketin satış değerinin ciddi oranda artması hem Sabancı Holding hem de şirket için oldukça olumludur.  

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)