Ana SayfaŞirket Haberleri"Gidişatımız, 2013 yılı için öngördüğümüz şekilde"---

"Gidişatımız, 2013 yılı için öngördüğümüz şekilde"

4 / 7
Gidişatımız, 2013 yılı için öngördüğümüz şekilde
17 Temmuz 2013 - 13:06 www.borsaningundemi.com

PAZARIN NE YÖNE GİDECEĞİ NOKTASINDA BELİRSİZLİKLER MEVCUT
-Yılsonu satış, üretim hedefleriniz neler? Bu hedeflere ulaşılıyor mu?
Hakan Yaşar
: 2013 yılı özellikle ana pazarımız olan Avrupa ekonomisi için zor ve belirsizliklerle dolu bir yıl olarak görünüyor. Genelde tüm döküm sektörü ve özelde Demisaş için önemli bir pazar olan Avrupa ve Türkiye otomotiv sanayisinde, satış ve üretim rakamlarındaki düşüş endişe verici görünüyor. Ancak Demisaş olarak birçok yeni sektör ve pazarda yeni projelerimizin devreye girişi sayesinde, pazardaki daralmayı karşılayıp az da olsa büyümenin gerçekleşeceği bir yıl yaşayacağımızı öngörüyoruz.
Şu anda gidişatımız, 2013 yılı için öngördüğümüz şekilde. Ancak pazarın ne yöne doğru gideceği noktasında hala belirsizlikler mevcut. Özellikle son çeyrekteki durum, yılsonunda nerede olacağımızla ilgili belirleyici olacak diye düşünüyorum.
-Şirketin yatırımları ve yatırım harcamaları ne düzeyde? Yapılan yatırımlardan beklenen geri dönüşüm beklentileri nedir?
Hakan Yaşar:
Yukarıda da bahsettiğim gibi, Haziran 2010’da başlattığımız ve 3 yıl gibi kısa bir zamanda Mükemmellik Ödülü almaya hak kazandığımız TPM uygulamamız ile 2011 yılında startını verdiğimiz ve 2012 yılı sonu itibariyle üretime başladığımız talaşlı imalat yatırımımız bizim için çok büyük önem taşıyor.
Üretimde verimliliği en üst düzeye çıkaracak bir şirket kültürünün nasıl oluşturulacağı, mevcut ekipman ve üretim alanı ile ilgili kayıpların nasıl önleneceği ve çalışanlarda ‘benim makinem’ anlayışının nasıl geliştirileceği konularında çalışanlarımıza yoğun teknik eğitimler verdik. Çalışanlarımızın %95’inin aktif katılımıyla yürüttüğümüz TPM uygulamaları kapsamında, çalışanlarımızdan gelen binlerce önerinin yaklaşık %60’ını iyileştirme projesine dönüştürdük.
2010 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz TPM uygulamaları neticesinde, üretimde yaşanan arızaları yüzde %80 oranında azaltırken, minör iş kazalarının ise %50 oranında düşmesini sağladık. Genel ekipman verimliliği ise (OEE) %57'den %81'e çıkarıldı.
TPM faaliyetleri sayesinde yapılan iyileştirmeler ile hem üretkenliğini, hem de verimliğini artıran Demisaş olarak bir sonraki hedefimiz ise, TPM Devamlılık Ödülü’nü alan ilk Türk döküm firması olarak bir dünya markası haline gelmek.
Pazardaki işlenmiş döküm ürünleri alma talebinin artması ile birlikte, ürünlerimizdeki katma değeri artırmak amacıyla başlattığımız talaşlı imalat üretimimizi, Bilecik’te bulunan üretim tesislerimizin içerisinde 5.200 m2’lik bir alana sahip yeni binamızda gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımızla yıllık döküm miktarının yaklaşık %30’unu işlemeyi öngörüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)