Ana SayfaPiyasaTürk Lirası varlıklar 2019'da fırsatlar sunabilir---

Türk Lirası varlıklar 2019'da fırsatlar sunabilir

8 / 9
Türk Lirası varlıklar 2019'da fırsatlar sunabilir
31 Aralık 2018 - 11:22 www.borsagundem.com

HANGİ HİSSELER?

Gedik Yatırım, hisse seçiminde seçici olmanın gerekliliğine vurgu yapıyor. Kurum, "iç talepteki zayıflık, gelişmiş ekonomilerdeki ekonomik toparlanma ve TL'nin seviyeleri dikkate alındığında, satış gelirleri içinde ihracatın payı yüksek ve nakit pozisyonu güçlü şirket hisseleri olumlu tarafta kalabilir" diyor.

Prim Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kertmen, 2019'un hisse piyasalarında olumlu geçeceğini düşünüyor. Buna gerekçe olarak da 2018'de kötü gelişmelerin çok fazla satılmasını gösteriyor. Kertmen, yüksek borcuyla fiyatı çok düşen hisseler ile reel sektörden para kazanan hisselere şans verilebileceği görüşünde. Koza Altın, Sasa Polyester, Otokar, Türk Telekom, Türk Hava Yolları, Migros, Kordsa ve Hektaş, Kertmen'in önerdiği hisseler arasında yer alıyor.

BORÇ ÖDEMELERİNE DİKKAT!

İş Yatırım'ın 'En Çok Önerilenler Listesi'nde ise Anadolu Grubu ve Alarko Holding, Garanti Bankası, Medical Park, Soda Sanayii, Turkcell, THY ve YKB var. Bu noktada iş Yatırım, şirketler için önemli olan borçluluk konusunda şunları söylüyor: "Korkulanın aksine borçların çevrilmesinde son çeyreği sorunsuz atlatan özel sektör ve finans kesiminin önünde 2019'da yüklü geri ödeme takvimi var. Hesaplamamıza göre, ödenmesi gereken dış borç ilk çeyrekte 13 milyar dolar, yerel seçim sonrasındaki ikinci çeyrekte 21,3 milyar dolar. Buna dikkat edilmeli."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)