Ana SayfaPiyasaTürk Lirası varlıklar 2019'da fırsatlar sunabilir---

Türk Lirası varlıklar 2019'da fırsatlar sunabilir

4 / 9
Türk Lirası varlıklar 2019'da fırsatlar sunabilir
31 Aralık 2018 - 11:22 www.borsagundem.com

2019 ÖNGÖRÜLERİ

Peki, 2019'da piyasaları neler bekliyor? Bu sorunun cevabını aracı kurumların ve portföy yönetim şirketlerinin üst düzey yöneticilerine sorduk. 2019'a yönelik genel öngörülerini ve 2019 ilk çeyrek özelindeki beklentilerini öğrendiğimiz bu isimlerden yatırım tavsiyeleri de aldık.

MUHAFAZAKAR DURUŞ

Ünlü Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu'nun ilk çeyrek için borsadaki beklentisi ise 95.000. Ancak Dayıoğlu, yurtiçinde yerel seçim süreci ve küresel ölçekte kuvvetlenen durgunluk belirtileriyle ilk çeyrekte hisse piyasalarının zorlanmaya devam edeceği kanaatinde. Son gelen sanayi üretimi verilerinin yılın ilk yarısında ekonomide daralma olacağını gösterdiğini belirten Dayıoğlu, yatırımcıların yakından takip edeceği en önemli konuların banka bilançoları ve sıkıntılı kredilerin yapılandırılma süreci olacağını ifade ediyor. Altuğ Dayıoğlu, ABD ile ilişkiler ve Suriye ile ilgili pozitif gelişmelerin piyasaları desteklediğine değinse de yılın ilk yarısında daha muhafazakâr bir duruş sergilemenin mantıklı olacağını söylüyor.

Altuğ Dayıoğlu, dövizdeki gevşeme sürecinin yabancı para biriktirme fırsatı doğurabileceğinin de altını çiziyor. Dayıoğlu'na göre, Türkiye'de başka kur şoku yaşanmazsa, FED'in faiz artırımı noktasındaki sinyallerinin yumuşamasıyla, 2019'un ikinci yarısında TL varlıklarda (bono ve hisse) pozitif görünüm olasılığı artabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)