Ana SayfaHisse Öneri ListesiFED sonrası “AL “ veren 8 Hisse ---

FED sonrası “AL “ veren 8 Hisse

1 / 12
FED sonrası “AL “ veren 8 Hisse
25 Eylül 2013 - 17:41 www.borsagundem.com

İDİL TARAKLI – PARA DERGİSİ
Geçen hafta piyasalar, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) tahvil alımlarını şimdilik yavaşlatmayacağının anlaşılmasıyla adeta coştu. Borsa İstanbul (BİST) Çarşamba akşamı gelen bu haberle hızlı bir yükselişle geçen hafta 80.569 seviyelerine kadar çıktı. FED’in tahvil alımlarının yavaşlatılmasından önce daha fazla ekonomik kanıt görmeyi bekleme kararı verdiğini açıklayarak mevcut tahvil alımında değişime gitmemesi özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarında bayram havası yarattı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da para politikası Toplantısı sonrasında politika faizini, faiz koridorunu, ROK ve munzamları değiştirmedi.
FED’in açıklamasıyla korkulanın olmaması BİST’i tekrar yükseliş trendine sokarken, analistler bunun devam edeceğini öngörüyor. Piyasaların bundan sonra uzlaşmaya doğru gidilse de Suriye ile ilgili jeopolitik belirsizliklerle FED’in yılın geri kalanındaki tahvil alım programına ilişkin açıklamalarına odaklanması bekleniyor.
İçeride yaklaşan yerel seçimleri de hatırlatan analistler buna bağlı olarak BİST’te önümüzdeki dönemde ulaştırma, iletişim, enerji, çimento, gıda, konut, inşaat ve otomotiv sektörlerinin öne çıkacağını düşünüyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)