Ana SayfaPiyasaEnver Erkan: 7 Haziran çok kritik---

Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik

5 / 8
Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik
23 Mayıs 2018 - 08:58 www.borsagundem.com

“PİYASA GÖRDÜĞÜNÜ, BİLDİĞİNİ OLUMLU FİYATLAR”

- Seçim sonuçlarına göre döviz ve borsa buna nasıl tepki verir? 

Enver Erkan: Şimdi piyasanın 16 yıldır alışmış olduğu bir hükümet ve ekonomi yönetiminden bahsediyoruz. Tabi piyasa gördüğünü, bildiğini olumlu fiyatlar. Sonuçta statükonun değişmesi çok istenen bir şey değildir. Bunu illa siyasi anlamda düşünmeyin. Eğer değişim olursa, piyasa onu tanımak ve çözmek isteyecektir.

Bakın olumlu işler kim tarafından yapılırsa yapılsın, elbette güven ortamı ve stabilite getirecektir. Tabi burada önemli olan unsur, Türkiye’nin geçmişten de gelen kronik ekonomik sorunlarına kalıcı çözümler üretilecek mi? Çünkü yaşamış olduğumuz 2001 yılındaki kriz döneminden sonra, çok önemli yapısal bir dönüşüm geçirdi Türkiye ekonomisi. Hatta 2002-2008 yılları arasında çok iyi işler yapıldı. Ama o küresel kriz dönemi, likiditenin dünyada çok yüksek oranda seyretmesi ve sonrasındaki o dönüşüm döneminde ise diğer gelişen ülkeler ile beraber çok da iyi geçiremediğimizi düşünüyorum. Burada ülkemizin çevresinde dönen jeopolitik gelişmeler ve yine küresel likidite hareketlerini etkileyen çeşitli faktörler elbette değişik dönemlerde söz konusu oldu. Bunların dışında son yıllarda seçimleri de çok sık yaptık. Durum böyle olunca yapısal reformların devreye geçirilmesi için gerekli ortam ve zaman bulunamadı. İşte şimdi ortamın oluşturulması ve kalıcı ekonomik gelişmeyi sağlayacak. Dolayısıyla gelen hükümetin ve ekonomi yönetiminin bu konularda ne kadar icracı, ne kadar güçlü olduğuna bakacağız.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca23 Mayıs 2018 10:34

    işsizlik, cari açık, bütçe açığı, enflasyon yüksek olursa, faizler de yükseli, dolar da çoşar. ekonominin başına zeybekçi gibi bir getirirsen, bütüm alem senlen dalga geçer, ekonomini böyle süründürür...