Ana SayfaTeknik AnalizDolarda yükseliş devam eder mi?---

Dolarda yükseliş devam eder mi?

3 / 3
Dolarda yükseliş devam eder mi?
28 Kasım 2017 - 10:00 www.borsagundem.com

UsdTry Paritesinde Yükseliş Devam Eder Mi?

TL’nin değer kaybının yaşanmasından sonra TCMB’nin önlemler alması yükselişin durmasını sağlamıştır. UsdTry paritesinin bu kadar yükselmesinin nedeni enflasyon ve yurt dışı finansmana ihtiyacın olmasıdır. Enflasyonun çift hanelerde seyretmesi ve kalıcı olma durumu pariteyi yukarı iten etken olarak yerini almaya devam ediyor. Coğrafi şartlardan kaynaklı yanı başımızda gerçekleşen olaylar, terör riskinin maalesef sürdürüp Türkiye CDS seviyelerini 204’lü seviyelerinde tutmasını sağlayıp Gösterge Faizi ise % 14.00 seviyelerine kadar yükselmesini sağlamıştır. Bu etkileri ana başlıkta topladığımız zaman paritede yükselişlerin yaşanmasını gösteren etkenler olarak kısaca sıralanabilir. 

UsdTry paritesini düşüren en büyük etki ise yurt dışında yaşanan gelişmeler olarak yerini alıyor. Doların değer kaybı ve FED’in faiz artırıma politikasında ya da sağlık ve vergi reformu gibi siyasi yönden belirsizlik yaşanması dolarda değer kaybına sebep olup paritenin aşağı yönlü hareketlenmesine neden olurken TCMB’nın da almış olduğu önlemler ve sıkı duruşu ile sert satışların görülmesine neden olabiliyor. Bu hafta özelikle ABD verilerinin yoğun olduğu bir hafta olarak karşımıza çıkıyor. FED Başkanı Yellen’ın konuşmasından ABD Büyüme verileri takip edilecektir. Parite ise ABD verilerine göre hareket etmesi beklenmektedir.

Teknik Analiz

Yükseliş trendi uzun ve orta vadede teknik olarak görülebiliyor. Kanal içerisinde yükseliş trendi takip edilirken hareketli ortalamaların ve önemli seviyemiz olan 3.9000 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece düşüşler düzeltme olarak kalabilir. RSI 50 düzeltme seviyesinin altında kalıcılık sağlaması durumunda ise satışların artması beklenirken 30 seviyesine ve altında düşüşler gözlemlenebilir. Ancak tekrar yükselişlerde 50 seviyesinin üzerine atması durumunda 70 seviyesi takip edinilebilir. Kısa vadeli düşen trend çizgimizin takip edilmesinde fayda olduğunu düşünmekteyiz. Çünkü orta vadeye dönüşüp bir miktar düşüş görmemizi takip ettirebilir. Düşüşlerde takip edeceğimiz destek fiyatları 3.9100 kırılmasıyla 3.9000 ve 3.8900 seviyeleri test edilebilir. Yükselişlerde ise takip edilecek direnç fiyatları 3.9200 aşılmasıyla 3.9300 ve 3.9500 seviyeleri izlenebilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)