Ana SayfaTeknik AnalizDolarda yükseliş devam eder mi?---

Dolarda yükseliş devam eder mi?

2 / 3
Dolarda yükseliş devam eder mi?
28 Kasım 2017 - 10:00 www.borsagundem.com

EurUsd

Yükseliş trendinde fiyatlamalar devam ediyor. 

Geçen hafta içinde açıklanan FOMC toplantı tutanakları sonrasında bazı FED üyelerinin enflasyon konusudaki endişeli tutumları nedeniyle doların gelişmiş ülkeler karşısındaki değer kaybını izlemiştik. Ayrıca Perşembe günü tam gün ve Cuma günü de yarım gün ABD piyasalarının kapalı olması Euro için artı değer sağladı.  

Euro tarafına bakıldığında ise Almanya’da yeni koalisyon hükümeti kurulabilmesi için olumlu adımların atması pariteyi 1.1900 üzerine taşıdı. Daha önce seçimşerin galibi olsa da tek başına hükümet için yeterli sandalye sayısına sahip olamayan Merkel’in sıcak bakmadığı ana muhafet ile yakınlaşması bu hafta Perşembe günü Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schultz ile görüşme yapacak olması paritenin 1.2000’ler seviyesine yakın seyretmesini sağlıyor. 

Bu haftanın bir diğer gelişmesi ABD vergi reform yasasının senatoya gelecek olması ve Çarşamba günü ABD 3. Çeyrek Büyüme verisi parite için önemli verilerden olacaktır. Vergi reform konusunda belirsizlikler doları baskı altında tutmaya devam ediyor. 

Teknik olarak bakıldığında hareketli ortalamaların yükseliş trendinde olması ve önemli seviyemizin üzerinde kalmaya devam etmesi yükseliş trendinin devamını sağlıyor. RSI 70 aşırı alım seviyelerinden düzeltme hareketi görülmesi ihtimali göz ardı edilmemeli. Yükselişlerde 1.1940 kırılması durumunda 1.2000 ve 1.2035 dirençleri takip edilebilir.Düşüşlerde takip edilecek destek fiyatları 1.1900 kırılmasıyla 1.1860 seviyeleri test edilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)