Ana SayfaManşetDolar ve altın fiyatlarında yön neresi---

Dolar ve altın fiyatlarında yön neresi

2 / 4
Dolar ve altın fiyatlarında yön neresi
30 Ekim 2015 - 08:51 www.borsagundem.com

ALTIN : Faiz Artırım Sinyali Arttıkça Altın Düşüyor!

 

ABD tarafında açıklanan 3.çeyrek büyüme verileri beklentileri karşılamasa da FED’in son toplantı da  verdiği mesaj emtia tarafını baskılamaya devam ediyor. Büyümenin aşağı yönlü revize edilmesi doların ateşini bir nebze söndürse de Aralık ayındaki olası bir faiz artırım hamlesi sarı metalde  yükselişleri sınırlı kılabilir.

Önümüzdeki hafta açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin önemi bir kat daha artmış durumda. Verinin iyi gelme olasılığından dolayı altın tarafında baskı sürebilir. Bugüne  baktığımızda ABD tarafında saat 15:30 Kişisel Tüketim Fiyat Endeksi, İstihdam Maliyeti Endeksi, saat 16:45 Chicago Satın Alma Müdürleri Endeksi ile saat 17:00’de FOMC Üyesi Williams’ın konuşması ve son olarak aynı saatte 17:00’de Michigan Tüketici Güven Endeksi verileri izlenecek. Teknik olarak

değerlendirmek gerekirse yukarı da kritik 1150 direnci ön plana çıkıyor. Bu seviyenin yukarı yönlü geçilmesi altını ‘’sınırlı’’ da olsa 1156 seviyelerine kadar taşıyabilir. Aşağı yönlü gevşemenin sürmesiyle beraber 1144'e 1138 destek noktalarını izleyebiliriz. Orta vadeli bakmak gerekirse altının düşüş trendini koruduğunu söylemekte fayda var.    

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)