Ana SayfaPiyasaDolar bayram öncesi satışlarla 2.86 olur mu---

Dolar bayram öncesi satışlarla 2.86 olur mu

5 / 6
Dolar bayram öncesi satışlarla 2.86 olur mu
27 Haziran 2016 - 07:29 www.borsagundem.com

Cameron hatalı

Ancak oylamanın hemen ardından referandumun yenilenmesi için 2 milyon imza toplanmış olması, oylamanın yapıldığı gün İngiltere’de Google’daki  aramalarda en fazla arananlardan birinin “Brexit nedir”in araştırılmış olması iki yıllık süreçte bazı değişikliklerin olabileceğini gösteriyor.   

Aslına bakarsanız referandum sürecini başlatan ve oylama sonrası istifa eden David Cameron’un bu süreçte hataları oldu. AB ile pazarlıklarda elini güçlendirmek için referandum kozunu masaya süren Cameron; istediklerinin önemli bir kısmını almasına rağmen seçimi geri çekmeyerek İngiltere’yi ve birliği belirsizliklerin hızla arttığı bir sürece soktu. 

Belirsizliğin artmasında; yüzde 60’lara yakın “Ayrılalım” diyen 50 yaşın üstündeki “yaşlıların” yüzde 75 ile “Kalalım” diyen 18-24 yaş arasındaki gençlerin kaderini çizmelerinin de payı vardı. 

“Brexit depremi” piyasaları bir süre daha sallamaya devam edecek. En azından “AB ile boşanma” sürecinin nasıl şekilleneceği, tarafların müzakerelere nasıl yaklaşacakları ile doğru orantılı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)