Ana SayfaKulisDoğusan’dan kaçtım, parayı yaktım---

Doğusan’dan kaçtım, parayı yaktım

2 / 5
Doğusan’dan kaçtım, parayı yaktım
29 Haziran 2012 - 07:44 www.borsagundem.com

-Enerji sektöründe nasıl bir yatırım yapıyorsunuz?
Yeşil: Enerjide çöp gazından elektrik üretiyoruz. Kemerburgaz, Şile ve Kocaeli’ndeki çöplüklerde üretim yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi çöpleri depoluyor. Biz onların üzerini kille kapatıyoruz. Orada normalde havaya çıkan metan gazını hapsediyoruz. Daha sonra kuyu açıp gazı tesise getiriyoruz ve bunu jeneratörlerde yakıyoruz. Ve hem bundan enerji elde ediyoruz hem de karbondioksit haline getiriyoruz. Normalde bu metan gazı, ozon tabakasına zarar veriyor. Bir nevi sosyal sorumluluk projesi gibi. Milli serveti de değerlendiriyoruz.
-Bu enerjiyi nerede kullanıyorsunuz?
Yeşil: Devlete satıyoruz. Bizim projemiz dünyada ilk 5’te…
-Enerji şirketiniz ismi nedir?
Yeşil: Ortadoğu Enerji. Ayrıca rüzgar enerjisi alanında da yatırımlarımız var. Biz yeşil enerjiye odaklı yatırımlar yapıyoruz.
-İsminizle de bütünleşiyor…
Yeşil: Yok, aslında bu bir tesadüf. Enerjide büyümek istiyoruz.
-Bu şirketi halka açacak mısınız?
Yeşil: Kapital Yatırım Holding’i satın aldık ve EPDK’ya lisans için başvurduk. Bir enerji şirketinde hisse devrine EPDK onay veriyor. Onay çıkınca enerji şirketini kısım kısım Kapital Yatırım Holding’e satacağız ve bu şekilde enerji şirketimiz Kapital ile birleşecek ve Kapital’in ismi de Ortadoğu Enerji olarak değişecek. Dolaylı olarak halka arz olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)