Ana SayfaYatırımcı KöşesiDoğu Aras Enerji ve Bizim Mağazaları sorusu---

Doğu Aras Enerji ve Bizim Mağazaları sorusu

2 / 2
Doğu Aras Enerji ve Bizim Mağazaları sorusu
06 Ocak 2022 - 08:55 www.borsaningundemi.com

11 YIL GEÇSE DE HALKA ARZIN GERİSİNDE

SORU- Bizim hissesinin fiyatı diğer gıda firmalarına göre sizce de ucuz kalmadı mı?

Orhan Balcı

CEVAP- Bir şirketin düzenli kâr etmesi hissesinin çıkması için gerekli zeminin de oluşmasına imkan verecektir. Zararın olduğu ya da kârın gerilediği durumlardaysa hissede değer kaybı öne çıkacaktır. Bu itibarla bir hissenin fiyatını kıyaslarken firmanın mali yapısı göz ardı edilmemeli. Perakende sektöründe faaliyet yürüten Bizim Mağazaları, yeterli düzeyde olmasa da son üç yıldır kârını artırdı. Açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki kâr artış da yüzde 9,91 seviyesinde kaldı. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da benzer bir kâr artışı mümkün olabilecektir. Yıllık enflasyon oranının yüzde 36’yı aştığı bir ortamda kârın yetersiz kaldığı ve reel büyümenin olmadığı şeklinde değerlendirilebilir. Şubat 2011’de ilk açılışını düzeltilmiş verilerle 16,36 TL’den gerçekleştiren Bizim Mağazaları, 5 Ocak 2022 tarihli son işlem fiyatını 12,89 TL’den kapattı. Arada geçen yaklaşık 11 yılda hisse ilk işlem fiyatının hayli gerisinde bulunuyor. Güçlü bir gelir ve kârlılığı yakalayacağına dair işaret alınamadığı sürece hisseye ilgi de sınırlı kalıyor. Söz konusu durum aynı zamanda hissenin performansının zayıf kalmasına yol açıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Ocak 2022 10:35

    bende gecen sene ülker gıda a.ş. yi temmuz ayında 26,75 TL den aldım zararım her gün artmaktadır tam 75 000 TL civarında zararım var.bir de dövizden düşünürseniz gerisini sizler hesaplayın.sanki şirket grubuplarında büyük bir sorun var gibi.ülkerin govida aldıktan sonra ibresi şaştığını düşünmekteyim.

  • Volkan06 Ocak 2022 10:04

    Türkiye hala ticaret ağırlıklı bir üşle. Organize perakende ve toptancılık yavaş ilerliyor, orta ve küçük esnaf tacir işini bırakmak istemiyor. ABD'de Amazon, Home Depot vs büyük perkendeciler var, Enflasyon ve faizlerin yüksekliği organize perkende ve toptancılığın büyümesine engel. Öte yandan tüccar ve e4snaf stok tutup bunu kafasına göre ayarlayıp bir şekilde yaşıyor tabi kayıtdışılık fazla.