Ana SayfaKulisÇimento hisselerini niçin topluyor---

Çimento hisselerini niçin topluyor

4 / 6
Çimento hisselerini niçin topluyor
01 Temmuz 2012 - 08:36 www.borsagundem.com

BU İNSANLARLA RANT İLİŞKİSİ İÇİNDE DEĞİLİM
- Hisselerde yaşanan sert fiyat hareketleri genellikle yatırımcıların mağduriyetiyle sonuçlanıyor.

Yeşil: Ama bizim hisselerimizde böyle hareketler olmuyor. Doğusan’da böyle oldu diye Doğusan’ı almadım. Borova’da yapmaya çalıştılar bedelli açıkladım. Borova 1.50’den 2.30 liraya gitti, ondan sonra önünü kesmek için bedelli sermaye açıkladım. GYO’da hisse sattım 1 liradan. Hisseler gidecek olsa bu fiyattan neden satayım? Bu insanlarla rant ilişkisi içerisinde olmadığımı ispatlamak için her şeyi yaptım.
-Ama bazı isimler piyasada hisselerde operasyon yapmak için “Engin Yeşil’le görüştük” diye konuşuyorlar.
Yeşil: Yalan konuşuyorlar… Neticede küçük yatırımcılar bu söylentilerden zarar görüyor. Bizim kime ihtiyacımız var; küçük yatırımcıya… Bu adamlara ihtiyacımız yok, çünkü bu adamlar ne yapacak hisseyi? Bir yere getirip üzerine oynayacaklar onlar, ceplerine para koyacaklar. Küçük yatırımcı da “Allah kahretsin, bir daha bu şirkete yatırım yapmam” diyecek. Bana bu durumun hiçbir faydası yok. Bu adamlarla hiçbir şekilde bağlantım yok. Bunu ispatlamak için de bir sürü işlem yaptım, ama tabi millet her şeyi konuşuyor. Biz
2009 Ocak’ta İnnova’nın hisselerini satışa çıkardığımızda dediler ki, “Engin paraları alıp kaçacak…”
-Orada şöyle bir şey oldu, “Hisse alana indirimli ev” dediniz, onun arkasına da 8 milyon adete yakın satış yaptınız. “Bu haberi gönderip, hisse satmak için kullandı” denildi.
Yeşil: Hiç alakası yok; o zaman şirket hisselerinin yüzde 98’i benimdi; SPK bana derinliği artırmak amaçlı hisse sattırdı. Biz onu tamamen yatırımcılara imkan sağlamak amaçlı yaptık. Ama insanlar ilk olarak kötüyü düşünüyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)