Ana SayfaKulisÇemaş’ı, Ceylan’ı, Ataç’ı anlattı ---

Çemaş’ı, Ceylan’ı, Ataç’ı anlattı

8 / 9
Çemaş’ı, Ceylan’ı, Ataç’ı anlattı
22 Haziran 2012 - 06:57 www.borsagundem.com

EN BÜYÜK SOYGUNLAR
-Borsada en büyük parayı patronlar mı kazanıyor?
Son dönemde yapılan işlere bak. Hisse 1 liradan 10 liraya gidiyor sonra yeniden 1 liraya düşüyor. Niye! Patron birileriyle anlaşıyor, hisseyi yukarı çekiyorlar ve arkasından patron satışı geliyor. Hisseler nominal seviyesine yakın fiyattan satılıyor. Bir de bedelli sermaye artırımı yapıyor.
Yatırımcının cebinden alıp, patronun cebine koyuyorlar. Yatırımcılar dikkatli olsun. Bu işlemleri yapan patronlardan da hisselerden de uzak dursun. Eğer alıyorsa da o zaman sesini çıkarmasın. Bana da bir şirket versinler, hisse fiyatını 1 liradan 10 liraya çekeyim ya da 3 liradan 9 liraya götüreyim, sonra elimdeki hisselerin bir kısmını satayım, ardından da bedelli sermaye artırımı yapayım. Bence en büyük soygun ve manipülasyon bu tarz işlemler. Borsada bu işlemlerin önü kesilsin, o zaman yatırımcının güveni artar.
Çemaş hisselerine bakın, 17 liraya görmüş bugün 1 lira; Ceylan’ın hisseleri 1 liradan 12 liraya gitti, bugün 1 lira; Ataç nereden nereye gitti, bugün halka arz fiyatının yarısının bile altında. Ne oldu ki bu hisselerde bu fiyat hareketleri yaşandı?

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)