Ana SayfaKulisÇemaş’ı, Ceylan’ı, Ataç’ı anlattı ---

Çemaş’ı, Ceylan’ı, Ataç’ı anlattı

2 / 9
Çemaş’ı, Ceylan’ı, Ataç’ı anlattı
22 Haziran 2012 - 06:57 www.borsagundem.com

-Son dönemde borsada bazı düzenlemeler yapıldı, aracı kurum isimleri görünmüyor. Emir iptali yapılabiliyor. Bu yenilikleri nasıl değerlendiriyorsun?
Büyük oyuncular için iyi bir uygulama, kimse kimin ne yaptığını göremiyor. 3 gün sonra takasta görünüyor ama o arada da olan oluyor zaten. Aracı kurum isimleri yeniden görünmeye başlasın o zaman yatırımcı sayısı artar. Eskiden yatırımcılar kurumların isimlerine bakar, tahminde bulunurlardı. Bu ayrı bir heyecan verirdi. Yatırımcılar heyecanlarını kaybetti.
Akşam yatırımcılar ekranı açıp pastaya bakıyordu. Eskiden borsa daha renkliydi. Şimdi iki gün sonra sadece 5 kurumu görebiliyorsun. Yatırımcılar bazı şeyleri göremediği için mağdur olacaklarını da düşünerek borsadan uzaklaşıyor. Büyük oyuncular için kimse ne yaptığını göremiyor. Eskiden seans salonları doluydu. Şimdi git, hiç kimse yoktur. 3 aylık bir deneme yapsınlar ve eski sisteme dönülsün bak o zaman yatırımcı sayısı artıyor mu, azalıyor mu? Kesinlikle artar. Avrupa ile bizi kıyaslamasınlar. Millet olarak yapımız farklı, biz heyecanı seviyoruz. Avrupa’ya gidin akşam sokakta insan bulamazsınız. Bizde köye bile gitseniz gece hareketlidir. Böyle düşünmek lazım. Türkiye ile Avrupa’yı bir tutamazsınız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)