Ana SayfaKulisCafer Usta’nın yeri yağmalandı mı---

Cafer Usta’nın yeri yağmalandı mı

5 / 5
Cafer Usta’nın yeri yağmalandı mı
05 Ekim 2012 - 06:58 www.borsagundem.com

TUTUKLU SANIK GÜRKAN YAMADAĞ: Tahliye talebinde bulunuyorum.
TUTUKLU SANIK HAKAN KEREMOĞLU: Önce tahliye edilmek isterim, sonra leyhime olan tüm yasal hükümlerin uygulanması isterim dedi.
TUTUKLU SANIK METİN TEKİN VE MÜDAFİ: Müştekilerin beyanları ile ortaya konulan deliller tamamen asılsız olup 7 aydır tutuklu bulunan sanığın bi hakkın tahliyesine olmadığı taktirde adli kontrol hükümlerine tabi tutulmasına karar verilmesini istiyoruz.
TUTUKLU SANIK ÖMÜR ALAGÖZ: Savunmalarımı tekrar ederim. Mağdurum, 3 yaşında bir avukatım. Örgüt üyesi olmamın imkanı yoktur. Atılı suçun oluşmadığına dair delilleri sunmuştum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum dedi.
TUTUKLU SANIK ÖMÜR ALAGÖZ MÜDAFİ: Yazılı beyanımızı aynen tekrar ederiz. Sanığın tahliyesini talep ediyoruz.
TUTUKLU SANIK RAUF ALTINOK: Ben ihale sürecinin salon kısmında görev yaptım. Başka bir görevim olmadı. Tahliyemi istiyorum dedi.
SANIK RAUF ALTINOK MÜDAFİ: Sanığın yazılı olarak sunmuş olduğu savunmayı sözlü olarak tekrar edip, tahliyesine karar verilmesini istiyoruz.
TUTUKLU SANIK VOLKAN ŞİRANUN: Atılı suçları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum. 2 yaşında bir kızım var, hasta ve mağdurdur dedi.
VOLKAN ŞİRANUN MÜDAFİ: Sanığın bi hakkın tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz dedi.
TUTUKLU SANIK YUSUF BAYRAK: Suç örgütüne yardım etmeyi kabul etmiyorum. Mağdurum, tahliyemi talep ediyorum.
YUSUF BAYRAK MÜDAFİ AV. FARUK YÜCEL: Müvekkilimin tahliyesini istiyorum. Veya adli kontrol tedbirinin uygulanmasını talep ediyoruz dedi.
YUSUF BAYRAK MÜDAFİ AV. NEDİM DİLEK: İhaleye fesat karıştırmak suçu yoktur. Ortada bir örgütte yoktur. Tahliye kararı verilmesini istiyoruz. Bu iddianameyi hazırlayan Savcı’ya yazıklar olsun dedi.
Sanık müdafi uyarıldı.
Sanık müdafi: İfade amacımı aştı. O yüzden özür diliyorum dedi.
YUSUF BAYRAK MÜDAFİ AV. ÖZDEMİR DEDE: Tahliye kararı verilmesini istiyoruz dedi.
Sanık Emrah Hüsrev müdafi Av. Nagehan BARDAKÇI: Sanığın savunmalarına aynen katılıyoruz. Yazılı savunma hazırlayacağız, vareste tutulmak istiyoruz.
Sanık Fahrettin Bayraktar müdafi Av. Gökhan KIZILASLAN (İstanbul barosu 39601): Savunmalara katılıyoruz, sanığın duruşmadan vareste tutulmasını talep ediyoruz. Vekaletnamemizi sunduk dedi.
Sanık Güray Günay müdafi Av. Nagehan BARDAKÇI: Sanığın savunmalarına aynen katılıyoruz. Yazılı savunma hazırlayacağız, vareste tutulmak istiyoruz.
Sanık Halit BÜYÜKBAYRAKTAR müdafi Av. Mustafa ERGİN: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz. Yazılı savunma yapacağız dedi.
Sanık Hilmi TÜRKMEN müdafi Av. İsmail ERGÜNEŞ: Ben dün de burdaydım. Duruşma zaptına geçmedi. Zapta geçmesini istiyoruz. Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Hüseyin Balkış müdafi Av. Hikmet ALTUNTAŞ: Savunmalara katılıyoruz, yazılı beyanda bulunacağız.
Sanık Lokman Kondakçı müdafi Av. BURHAN AKMAN: Aynen katılıyoruz, duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyoruz.
Sanık Mehmet Can Yalamanoğlu müdafi Av. MEHMET KEMAL AYDIN: Savunmalara aynen katılıyoruz.
Sanık Mehmet Tekin müdafi Av. İSMAİL AYKUL: Ben Metin Tekin ve Mehmet Tekin’in müdafisiyim. Metin Tekin ile ilgili tahliye talebini ben de yeniliyorum. Mehmet Tekin’in duruşmalardan vareste tutulmasını istiyorum dedi.
Sanık Murat Araz müdafi Av. AYHAN ERDOĞAN: Savunmalara aynen katılıyoruz. Yazılı beyanda bulunacağız dedi.
Sanık Mustafa Baş müdafi Av. Şener ATILGAN geldi: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Necmi Hatipoğlu müdafi Av. MUSTAFA KARAKAYA: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz.
Sanık Nedim Korhan Şengün müdafi Av. Ayhan ERDOĞAN: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık ORAY DAĞTEKİN müdafi Av. Ercan Hasanbaşoğlu: Adil yargılamaya etkilemeye teşebbüs suçu sanık bakımından gerçekleşmemiştir. Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz. Adli kontrolün kaldırılmasını istiyoruz dedi.
Sanık Önder İçer müdafi Av. Şevki LÜLECİOĞU: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz. İddiaya karşı da yazılı beyanda bulunmak istiyoruz. Sanık bakımından dosyanın ayrılarak tefrik kararı verilerek görevsizlik kararı verilmesini talep ediyoruz dedi.
Sanık Sevgi Mert müdafi Av. ERSAN ŞEN: Sevgi Mert’in beyanlarına katılıyoruz. Yargılamayla tutuklama tedbirinin birbirinden ayrılmasını, tutuklu olan diğer sanığımızın tahliyesi talep ediyoruz. Sevgi Mert için duruşmalardan vareste tutulma talebimiz vardır dedi.
Sanık Sinan Solok müdafi Av. Ayhan ERDOĞAN: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Suat BÜLBÜL müdafi Av. Yeşim VAROLOĞLU: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığa atılı sevk maddeleri gereğince dinleme yapılması hukuka aykırıdır. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Tarık Cengiz müdafi Av. İlyas TANYELİ: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Ümit Gümüşsu müdafi Av. EnesAbdullah YÖRÜK: Yazılı beyanda bulunacağız, müvekkilimin vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Vahdettin Ertaş müdafi Av. Şebnem ERGÜN: SPK 25/B maddesi dikkate alınarak usuli işlemin düzeltilmesini, müvekkilim hakkında yetkili bakandan izin alınmak üzere yargılanmanın durmasını ve bu hususda Cumhuriyet Savcısından görüş sorulmasını istiyoruz. Daha sonra yazılı savunma hazırlayacağız, aynı zamanda duruşmadan vareste tutulmasını istiyoruz.
Sanık Yahya Kemal Hacıoğlu müdafi Av. Nagehan BARDAKÇI: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Yalçın BAKIR müdafi Av. Ayhan ERDOĞAN: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Yüksel Baki müdafi Av. HİKMET BAKİ: Savunmalara aynen katılıyoruz. Yazılı beyanda bulunacağız dedi.
Sanık Zeki Gümüşsu müdafi Av. HİKMET ALTUNTAŞ: Savunmalara aynen katılıyoruz. Yazılı savunma vereceğiz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Ahmet YALAMANOĞLU müdafi Av. Burak CANDAN geldi. Vekaletname verdi.
Sanık Gürkan Ateşli müdafi Av. Eda EVİLGEN geldi. Yetki belgesi ibraz etti: Müvekkilim rahatsızlığı sebebiyle bu celse katılamadı. Bir dahaki celse savunmaya katılacak, savunmamızı bir dahaki celse sunacağız dedi.
Sanık Özgür Yanar müdafi Av. Özcan ÖNER, vekaletnamesi olmadığını, müdafi olarak bulunmak istediğini söyler: Vekaletname ve yazılı savunma hazırlamak üzere süre istiyoruz dedi.
Sanık İbrahim Tezbiçer müdafi Av. Evren Topaloğlu: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Vasfi Sedat Küçükyılmaz müdafi Av. Niyazi OĞUZLAR: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Abdulkerim Emek müdafi Av. Mustafa Enes SAVAŞ: Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz. Savunması alınmıştır dedi.
Sanık Ahmet BİRİNCİ, Şenol AYYILDIZ, Fatih ÖZTÜRK, Salih ÇUBUKÇU Müdafi Av. Ahmet ÇAVUŞ: Savunmalara ekleyecek herhangi bir husus yoktur. Yazılı savunma ve vekaletimizi daha sonra sunacağız. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Sanık Ali TUNÇDEMİR müdafi Av. Evren TOPALOĞLU: Savunmalara aynen katılıyoruz. Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Müvekkilim Kenan İlgün rahatsızdır. Doktor raporunu ibraz ediyorum. Ayrıca Kenan İlgün’ün evinde yapılan aramada ele geçirilen fişekler av tüfeği fişeğidir. Bu fişeklere ilişkin tüfek ruhsatı vardır, onu sunuyorum.
Sanık Mustafa BELUR Müdafi Av. Ümit ÇETİN: Sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz dedi.
Cumhuriyet Savcısı mütalaasında:
1- Önder İçer müdafinin tefrik hususundaki talebinin reddine,
2- Vahdettin Ertaş vekilinin sermaye piyasası kurulundan izin alınması hususundaki talebinin reddine,
3- Selma Gül’ün vekil talebi hususunun CMK 234/3 maddesi gereği kabulüne,
4- Müştekilerin suçtan zarar görme ihtimaline binaen CMK 237 maddesi gereği müdahil taleplerinin kabulüne,
5- Bir kısım sanıklar vekilinin müvekkillerinin duruşmadan vareste tutulma hususundaki taleplerinin mahkemenin takdirine,
6- Sanıklar Hakan Keremoğlu ve Gürkan Yamadağ’ın üzerlerine atılı bulunan suçun vasıf ve mahiyeti, delil durumu, sanıklar üzerine atılı suçun kanunda ön görülen üst sınırı ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine, diğer tutuklu sanıkların üzerlerine atılı bulunan suçların vasıf ve mahiyeti, atılı suçlar için kanunda ön görülen ceza miktarları, bu suçlara göre tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliye taleplerinin reddine ve dosyadaki diğer eksik hususların ikmaline karar verilmesi mütalaa olunur.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
1- Sanık Ali Tunçdemir müdafi Av. Evren Topoaloğlu’nun yanlış yazılan müdafi isminin düzeltilmesine,
2- Duruşmadan vareste tutulmak isteyen sanıkların taleplerinin kabulü ile duruşmadan vareste tutulmasına,
3- Sanık Mustafa Sarı’nın kimlik bilgileri ve TC Numarası eklenmek suretiyle 2000-2001-2002 yıllarında ruhsat aldığını beyan ettiği üzere tabanca ruhsatı verilip verilmediği araştırılarak bildirilmesi ve ruhsatın tastikli bir suretinin gönderilmesi için Rize Valiliğine yazı yazılmasına,
4- Sanık Mustafa Sarı’nın kimlik bilgileri ve TC Numarası eklenmek suretiyle 2000-2001-2002 veya sonrasında ruhsat aldığını beyan ettiği üzere tabancı ruhsatı verilip verilmediği araştırılarak bildirilmesi ve ruhsatın tastikli bir suretinin gönderilmesi için Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına yazı yazılmasına,
5- Sanık Kenan İlgün’ün kimlik bilgileri ve TC Numarası eklenmek suretiyle 2011/66 defter kayıt numaralı Yivsiz Tüfek ruhsatname suretinin tastikli bir suretinin Beykoz Kaymakamlığından istenmesine,
6- Sanık Mustafa Belur’un ek savunmasının alınması için yazılan talimatın ve müşteki Ali İhsan Asan ile Sebile Asan, Selma Gül ve Savaş Korkmaz için yazıla talimat ve yazıların işlemsiz iadesi için istenmesine,
7- Müştekiler Ali İhsan Asan, Sebile Asan, Selma Gül, Savaş Korkmaz ve Habip Zengin’in suçtan zarar görme ihtimali bulunduğundan CMK 237. Maddesi gereğince katılma taleplerinin kabulüne,
8- Soruşturma aşamasında Oray Tağtekin hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasına,
9- Sanık Vahdettin Ertaş müdafinin bu sanık hakkındaki yargılamanın durması talebi yerinde görülmediğinden talebin reddine,
10- 1. Celse 9 numaralı ara kararla bu celse dinlenmesine karar verilen tanıkların bir dahaki celse dinlenilmek üzere mahkememiz yetki dışında bulunanlara talimat yazılmasına,
11- Görevsizlik kararı verilmesi yönündeki talebin yerinde olmadığından reddine
12- Haklarında zorla getirme kararı verilip duruşmada hazır edilmeyen sanıklar hakkında yeniden zorla getirme yazısı yazılmasına,
13- Danıştay Genel Sekreteri olarak görev yaptığı sırada adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs olayıyla ilgili bilgi sahibi olduğu söylenen HÜSEYİN POROY’un beyanını tespiti için talimat yazılmasına,
14- Tutuklu sanık ALİ RIZA TEKİN, CENGİZ KAYA, ERDEM YÜCEL, GALİP ÖZTÜRK, METİN TEKİN, YUSUF BAYRAK haklarında kuvvetli suç şüphesini varlığını gösteren olguların bulunması, kaçacakları ve saklanacakları şüphesi uyandıran somut olguların bulunması, atılı suçların vasıf ve mahiyeti kanundaki cezalarının süresi, atılı suçlarla tutuklu kaldığı süre arasındaki orantı, delillerin tam olarak toplanmamış olması tutuklama sebeplerinin devam etmesi, adli kontrol kararının yetersiz kalacak olması, sebebiyle TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA,
- Tutuklu sanıkların yerinde olmayan tahliye taleplerinin REDDİNE,
- Sanıkların duruşma günü hazır bulundurulması için yazı yazılmasına,
- Tutukluluk halinin devamına karar verilen sanık, bir yakınına veya belirlediği bir kişiye kararın bildirilmesine,
15- Tutukluluğun devamına yönelik karara dilekçe vererek veya zabıt katibine beyanda bulunarak İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz edilebileceğine,
16- Tutuklu sanıklar GÜRKAN YAMADAĞ, HAKAN KEREMOĞLU, ÖMÜR ALAGÖZ, VOLKAN ŞİRANUN ve RAUF ALTINOK’un tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali nazara alınarak, BİHAKKIN TAHLİYELERİNE,
Başka suçtan tutuklu veya hükümlü değil iseler DERHAL SERBEST BIRAKILMALARI İÇİN YAZI YAZILMASINA,
17- Tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarının 17/10/2012 tarihinde ve,
- 07/11/2012 tarihinde ayrı ayrı incelenmesine,
18- Bu nedenle duruşmanın 21/1/2013 günü saat 09.30’a bırakılmasına oy birliği ile karar verildi.
Başkan Üye Üye Katip

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)