Ana SayfaŞirket HaberleriBüyükler borçlanmada dış piyasalara yöneldi---

Büyükler borçlanmada dış piyasalara yöneldi

1 / 5
Büyükler borçlanmada dış piyasalara yöneldi
22 Nisan 2019 - 11:36 www.borsagundem.com

Büyük şirketler, dış borçlanmaya odaklandı. İlk çeyrekte Şişecam, Koç Holding ve Türk Telekom toplamda 1,95 milyar dolarlık tahvil ihraç etti. Geçen yılın toplamında ise 1,3 milyar dolarlık tahvil ihraç edilmişti. Turkcell ve Arçelik ise yeni kredi kullandı.

Türkiye ekonomisinde yaşanan sorunlarla birlikte, yurtdışından borçlanma, şirketlerin ajandalarında önemli bir yer tutuyor. 2019 yılının ilk çeyreğinde küresel piyasalarda olumlu görüntünün oluşması tonlama tarafında yurtdışı piyasalara ilgiyi artırıyor. Bu nedenle ilk çeyrekte şirketler yurtdışı tahvil (Eurobond) ihracında aktif oldu. 2019 yılının ilk çeyreğindeki Şişecam, Koç Holding ve Türk Telekom, toplamda 1,95 milyar dolarlık tahvil ihraç etti. 2018 yılı toplamında banka harici kurumlar tarafından gerçekleştirilen ihraç ise toplam 1,3 milyar dolardı.

Ayrıca Turkcell ve Arçelik, yurtdışı bazlı kredi kullanımına imza attı. Turkcell, Çin Kalkınma Bankası'ndan 225 milyon dolar ve 35 milyon Euro olmak üzere iki dilimde 7,5 yıl vadeli kredi kullanımı gerçekleştirdi. Ayrıca İsveç Eximbank garantili 10 yıl vadeli finansman ile 150 milyon dolarlık kaynak sağladı. Arçelik ise Türkiye'deki üretim tesislerinde enerji, kaynak verimliliği yatırımlarında ve AR-GE alt yapısında kullanmak üzere EBRD ile yaklaşık 1 milyar TL tutarında kredi anlaşmasına imza attı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)