Ana SayfaPiyasaBu hafta borsa ve dolar ne olur?---

Bu hafta borsa ve dolar ne olur?

2 / 4
Bu hafta borsa ve dolar ne olur?
11 Haziran 2017 - 11:21 www.borsagundem.com

DOLARDA SERT DALGALANMA OLABİLİR

ÜZEYİR DOĞAN - GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ 

BIST 100 

BIST 100’de hafta içinde günlük bazda dalgalı bir görünüm oluşsa da haftalık bazda yatay sayılabilecek bir kapanış gerçekleşti. Önceki haftalarda da bahsettiğimiz BIST 100’ün yılbaşından sonra başlattığı yükseliş trendi 96.800-97.500 aralığında bulunuyor. Aşağı yönlü hareketlerde izleyeceğimiz en önemli gösterge bu trend olmaya devam ediyor. Bu trend korunduğu sürece, düşüşlerde alım yapılarak endeksin momentumundan faydalanmaya devam edilebilir ancak herhangi bir gerekçe ile bu trendin altına sarkılacak olur ise satışların sertleşebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu trend korunduğu üzere 100 bin psikolojik direncinin üzerindeki rakamlar test edilmek istenecektir. Negatif haber akışlarının göz ardı edildiği piyasalarda, devam eden güçlü trendler kırılmadan ters yönde konumlanmanın yanlış olacağını düşünüyoruz. 

Dolar/TL 

Açıklanan enflasyon rakamlarının etkisi ile 3,50’nin altını test eden Dolar/TL bu seviyenin altında kalamadı. Hafta içinde Katar’la ilgili gelişmelerin etkisi ile kur 3,56’ya yaklaşırken haftanın son günü yurtiçi piyasalar kapanırken 3,53 civarında seyrediyordu. Bu hafta Fed ve TCMB kararlarına bağlı olarak sert dalgalanmaların görülebileceği göz önünde bulundurulmalı. Fed’in ardından TCMB’nin son PPK toplantısında yaptığı gibi geç likidite penceresinde bir kez daha faiz artışına gitmesi TL’yi yeniden güçlendirebilir. Teknik olarak 3,50-3,55 aralığına sıkışmış bir kur izlerken, teknik göstergeler pozitif uyumsuzluklar ile kurda bir yükseliş olabileceği işareti vermeye devam ediyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ11 Haziran 2017 23:58

    GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ BORSADA KARLAR CEBE KONMALI SATIŞLARA YAKALANMADAN ÇIKMAK LAZIM NAKİT YADA MEVDUAT İYİDİR.

  • yatırımcı11 Haziran 2017 21:31

    bunlar sürekli düşecek diyor atı alan üsküdarı geçti düştüğü zamanda biz demedikmi derler arkadaş siz 60binden beri düşecek diyosunuz bozuk saat bile bi kere doğruyu gösterir...