Ana SayfaKulisBorsanın en ucuz hissesiyiz---

Borsanın en ucuz hissesiyiz

3 / 3
Borsanın en ucuz hissesiyiz
07 Ağustos 2012 - 16:41 www.borsagundem.com

-Mensa için açılan kredinin geri ödemeleri tamamlandı mı? Mensa’nın şu an ne kadar borcu var? Gelinen son durum nedir?
Ulutaş: Mensa’nın tamamı TL bazında yani kur riskinden muaf olmak üzere 90 milyon TL civarında bilanço borcu bulunuyor. Daha önce de söylediğim gibi toplam riskimizi 5 yılda 100 milyon dolar azaltmayı başardık. Bu rakamın içerisine elde ettiğimiz faiz indirimleri dahil değil. Tahminen, Mensa’nın faiz indirimleri ile birlikte mali tablolarda sağlanan iyileşme toplam 150 milyon dolar civarındadır.
-Geçtiğimiz yıllarda 60 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğiniz ve çalışan sayısını 300’e çıkardığınızı da açıkladınız. Bu yıl hem ciroda, hem ihracatta, hem de istihdamdaki artış beklentiniz ve hedefiniz nedir?
Ulutaş: Tekstil faaliyetlerimizde, 2012 yılının 2011 yılı gerçekleşmeleri doğrultusunda devam edeceğini öngörüyoruz.
MENSA’YI BİR YATIRIM ŞİRKETİ HALİNE GETİRECEĞİZ
-Tekstil şirketlerinin önemli bir kısmı son dönemde sektördeki sıkıntılar nedeniyle faaliyet alanını değiştiriyor. Mensa olarak sizin böyle bir projeniz var mı? Önümüzdeki dönemde Mensa tekstil sektöründe kalmaya devam edecek mi, ana faaliyet konusu gayrimenkul ya da enerji olan bir şirkete dönüşebilir mi?
Ulutaş: 2010 yılında yapılan esas sözleşme tadilleri sonrasında, faaliyet alanlarımızı genişlettik. Mensa’yı bir yatırım şirketi haline getirmek istiyoruz. Zaten, masamızda da bir çok yatırım fizibilitesi bulunuyor. Öncelikle, iş yapma tecrübesine sahip olduğumuz enerji alanında yatırımlarımızı duyuracağız.
- Son olağan genel kurulunuz çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı, neden çoğunluk sağlanamadı?
Ulutaş: Genel Kurul’umuz yapıldı.
- Borsada son kar payı dağıtımını en son ne zaman yaptınız?
Ulutaş: 2006 yılında; bedelsiz sermaye artırımına giderek, ortaklarımıza toplam 46 milyon TL tutarında hisse senedi dağıttık.
- Mensa hisseleri neden nominal değerinin çok altında işlem görüyor?
Ulutaş: Şu an PD/DD itibariyle borsanın en ucuz şirketiyiz ve hisselerimiz kesinlikle hak etmediği değerlerden işlem görüyor.
YARIN: 2012 yılı ciro hedefi. OYP’nin vadesi ne zaman doluyor? Memsa1 hissedarlarına hangi avantajlar sunulacak? Volt Enerji nasıl bir şirket, ne zaman halka açılacak? Mensa’nın enerji yatırımları…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)