Ana SayfaKulisBorsanın en ucuz hissesiyiz---

Borsanın en ucuz hissesiyiz

2 / 3
Borsanın en ucuz hissesiyiz
07 Ağustos 2012 - 16:41 www.borsagundem.com

RİSKİMİZİ 100 MİLYON DOLAR AZALTTIK
- Bugüne kadar İMKB kanalı ile ne kadar finansman sağladığınızı biliyor musunuz?
Ulutaş: Mensa’nın ödenmiş sermayesi 162.000.000 TL, büyük ortaklar tarafından sağlanan fonları hesap dışında bırakırsak şirkete yaklaşık olarak 75.000.000 TL kaynak girişi oldu.
-Bugüne kadar İMKB'den sağlanan kaynağı nerelere harcadığınız konusunda bilgi verir misiniz?
Ulutaş
: Mensa, 2003 yılına kadar büyük yatırımlar yaptı, sağlanan fonlar ile bu yatırımlardan doğan krediler ödendi. Aktif değer itibariyle halen İMKB’nin en büyük şirketlerinden biri olmamızı da bu yatırımlara borçluyuz.
- Mensa'nın kaderi Başbakan'ın "Kurtarın" talimatı ile değişmişti. O günden bugüne Mensa’da neler değişti?
Ulutaş: Bu konudaki algıdan rahatsız oluyoruz ve düzeltmek istiyorum; Sayın Başbakan mağdur olduğumuz bir konuda teveccüh gösterip destek oldu, herhangi bir yere talimat vermiş değil. Bahse konu desteği 2007 yılında aldık ve o tarihten bu yana şirketin kredi riski toplamda 100 milyon dolar azalırken, üretimin de devamı sağlandı. Sayin Başbakan, bizim gibi önemli sanayi kuruluşlarının temsilcilerine her zaman yakın durdu. Hatta bazen bürokrata ulaşamadığımız ama Başbakanımızın duyunca hemen ilgilendiği durumlar oldu. Özellikle vurgulamak isterim ki, kendisinin bize yönelik desteği, sanayicilere gösterdiği yakın ilginin bir göstergesi idi.
MENSA FABRİKASINDAN GÖRÜNTÜLER

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)