Ana SayfaKulisBorsanın en riskli hisseleri!---

Borsanın en riskli hisseleri!

2 / 12
Borsanın en riskli hisseleri!
07 Mayıs 2011 - 07:08 www.borsagundem.com

Ceylan Giyim
Ceylan Giyim hisseleri yine uçuşa geçti! Neden? Şirket açıkladı: “Özel bir durum yok”. O zaman niye bu kadar sert yükseliş yaşanıyor? Şirketi 2009 yılı sonunda satın almak zorunda kalan Ayhan Öztürk’ün hissede yeni bir operasyon yaptığı konuşuluyor. Öztürk, şu anda borsada yasağı olan iki isimden biri. Mübarek kardeşler başta olmak üzere Engin Yeşil ve çok sayıda kişiye şirketi satmak isteyen Öztürk bu girişimlerinde başarısız olmuştu. İsmi Ceylan Yatırım Holding olarak değiştirilen Ceylan Giyim son olarak Birgül Yolcu kontrolünde olan tüm payları Ravelli gömleklerinin ihracatçısı Mintay Dış Ticaret şirketine satıldı. Kısa bir sür önce Ceylan Yatırım Holding’in yüzde 6.97’si yaklaşık 476 bin liraya Mintay Dış Ticaret’e devredildiği açıklandı. Geçmişte de defalarca satış yapılacağı duyurulmuştu anacak hiçbiri sonuçlanamamıştı. Bu satışa da otoritelerin onay verip vermeyeceği ya da son dakikada bir cayma olup olmayacağı bilinmiyor.
Bilançosuna bakıldığında ise yılın ilk üç ayında şirketin zararı 546 bin lira. Bir masa bir sandalyeden ibaret olan şirketin genel yönetim gideri 114 bin lira, finansal giderleri de bir anda 653 bin liraya yükselmiş. Esas faaliyetlerden elde ettiği gelir ise 4 bin lira. Düşünün halka açık bir şirketin esas faaliyet geliri herhangi bir bakkalın gelirinden bile az.
işte bu şirketin hisseleri bir ay gibi kısa sürede 1 lira seviyesinden 2.5 lira sınırına ulaştı. C Grubu’nda yer alan hissede geçmişte de benzer sert yükselişlerin ardından sert düşüşler yaşandığı unutulmamalı bu yüzden yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)