Ana SayfaŞirket HaberleriBİST getiride rakipsiz!---

BİST getiride rakipsiz!

3 / 4
BİST getiride rakipsiz!
27 Mayıs 2013 - 10:07 www.borsagundem.com

Borsa rakipsiz, getiri burada
Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Mehmet Baki Atilal, faizlerdeki gerileme devam ettiği ve belirli bir seviyede kaldığı sürece değerlemelerin de buna göre olumlu yönde revize edileceğine dikkat çekerek "Borsanın zirveler ve rekorlar kırmasına hazırlıklı olmalıyız. Görünen bol likitide ve düşük faiz ortamı devam edecek. Mevduattan yeterli verimi alamayan, dolar/TL'nin 1.84 - 1.86 bandında olmasından dolayı uzun süredir maliyetinde başabaşı yakalamış olanlar, BES'den gelen destek, kısa vadeli fonların yanında uzun vadeli fonlarında BIST'te yatırım yapabilecek olmaları yatırım aracı olarak Borsayı rakipsiz bırakmaktadır, dolayısıyla getiri burada" yorumunu yaptı.
Endeksin 86.500 direncine kadar BIST'i sanayii endekslerinin taşıdığına işaret eden Atilal, "Direncin kırılması yine banka hisseleri sayesinde oldu. Doğal olarak BIST'deki artışa eşlik etmek istiyorsanız elinizdeki hisse portföyünün yarıya yakınının biz yine banka olmasını önermekteyiz. Diğer taraftan iç talebin canlandırılacak olmasından dolayı; gayrimenkul yatırım ortaklıkları, çimento, otomotiv, hava yolları, holding ve bilişim sektörleriü beğendiğimiz sektörlerdir" açıklamasında bulundu. Atilal sektörlerle ilgili ise şu değerlendirmeleri yaptı:
GYMO'lar: Konut kredisi faizlerindeki düşüşün devam etmesi, düşük kredi maliyetli konut talebinin artmasına ve %1 KDV'lik dilimdeki konutlara olan talebi arttıracaktır. Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarından dolayı artan talebin düşen ve daha da düşmesini beklediğimiz kredi faizleri nedeniyle ertelenmiş talebinde girmesinden dolayı olumlu satış sonuçları ile karşılaşmayı beklemekteyiz.
ÇİMENTO: Gerileyen kredi maliyeti sonucunda tasarrufların konut alımına yönelmesi tedarikçi çimento sektörünün önünü açmıştır. Çimento ihracatının toplam içindeki payının azalmasına karşın daha yüksek marjı yurtiçi satışlar sektörün kar marjlarının yükselmesini sağlarken, 3.havalimanı, kanal İstanbul gibi devasa projelerde bu bölgelere yakın grupların karlılıklarını artıracak bir diğer etmen olacaktır.
OTOMOTİV; Genel olarak faizlerin düşmesi konut ve otomotiv sektörünü etkiler. Yurtdışındaki AB sorunlu talepler Irak gibi pazarlara yönelinmesine neden olacaktır. Sektördeki şirketlerin bir kısmı yeni modelleri ve K.Amerika ihracat beklentileri, Kimi yüksek temettü ve 2014 başında devreye girecek yeni modelleriyle, Kimi düşen faizlerden istifade agresif satış politikasıyla en plana çıkacaktır.
Hava Ulaşım; Başarılı maliyet yönetimleri sonucunda en düşük sezonda bile ( ilk çeyrek) beklentilerden iyi gelen sonuçlar, güçlü oldukları sezona yönelik beklentileri artırmaktadır, hem yeni açılan hatlar, hem artan kapasite, hem artan yolcu sayısı hem de yüksek verimlilik, şirketlerin operasyonel karlılıklarını artırmaktadır.
HOLDİNG: Faizlerdeki gerileme ve kurun seyri şirketlere finansal gelir kaleminde yardımcı olmuş ve karlılıklar artış göstermiştir.
BİLİŞİM: Faizlerdeki düşüş bilişim sektörünün satışlarını ve karlılıklarını artırmaktadır. Okulların kapanması da sezonsal etki göstermekte yine satışların artmasına neden olmaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)