Ana SayfaPiyasaBİM ve Trabzonspor sorusu---

BİM ve Trabzonspor sorusu

2 / 2
BİM ve Trabzonspor sorusu
29 Ocak 2018 - 12:29 www.borsagundem.com

SPEKÜLATİF HABERLERE DEĞİL BİLANÇOYA BAKIN

SORU - Bir internet sitesinde şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe’nin 2011’deki şampiyonluğunun tartışıldığı söyleniyor. Böyle olursa TSPOR’un 2011 yılında verilmeyen şampiyonluğu verilebilir mi? 

Oğuzhan Türkmen 

CEVAP - İnternet mecrasında yer alan bir haberde kaynak olarak İngiliz The Guardian gazetesi referans verilirken Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe'yi bir alt lige düşürmesini gerektiren disiplin yönetmeliğini değiştirerek daha hafif bir ceza uygulamasının UEFA kurallarına aykırı olup olmadığının tartışıldığı belirtildi. Söz konusu gazeteye dayandırılan habere göre Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2012 yılında dönemin UEFA Genel Sekreteri olan Infantino'ya bir mektup yazarak değiştirilen disiplin yönetmeliği gereğince Fenerbahçe’ye daha hafif bir ceza verilmesinin UEFA kurallarına aykırı olup olmadığının sorulduğu, UEFA’nın da uygun olduğu yönünde cevap verdiği haberde yer alıyor. Gazete de bu cevabı tartışma konusu yapmakta. Haberde konunun tartışıldığı ifade edilirken UEFA’nın net bir şekilde TFF’nin disiplin yönetmeliğinin değiştirilmesinin sorun olmadığının ifade edildiği de belirtiliyor. Bu kapsamda Trabzonspor taraftarlarının ve de yatırımcılarının umutlanması için bir neden bulunmuyor. Daha açık bir ifade ile Fenerbahçe’nin geçmişte de tartışma düzeyinde kalan şampiyonluğunun geri alınması gündemde değil. 

Tüm bunlardan ayrı olarak futbol sektöründe faaliyet yürüten firmaların mali yapılarındaki sorunları henüz aşamadıkları gözleniyor. Bu kapsamda Trabzonspor Sportif de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Son açıklanan 2017 üç aylık bilançosuna göre firmanın geliri düşerken zararı arttı. Birikmiş geçmiş yıl zararı 440,9 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Özsermayesi de ekside. Bu durum hissenin performansını ister istemez olumsuz yönde etkiyor. Arada piyasadaki genel seyre bağlı olarak yukarı atakları olsa da bu durum sınırlı kalmakta ve taban seviyelerde işlem görmeye devam etmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)