Ana SayfaPiyasaBİM ve Trabzonspor sorusu---

BİM ve Trabzonspor sorusu

1 / 2
BİM ve Trabzonspor sorusu
29 Ocak 2018 - 12:29 www.borsagundem.com

İRAN PAZARINA GİRMEYİ ERTELEDİ

SORU- BIMAS hissesinden yaklaşım 200 lotluk bir alış işlemi yapmayı düşünüyorum ama bir yıllık süre boyunca elimde tutmayı düşünüyorum sizce bir yıllık periyotta hissenin durumu ne olur? 

Baki Vural 

CEVAP- Borsada kazanç elde etmek için büyüyen firmaların tercih edilmesi doğru bir yaklaşım tarzıdır. Eğer şirket gelir ve kârlılık açısından istikrarlı şekilde büyüme kaydediyorsa buna bağlı olarak hissenin fiyatının da yükselme olasılığı artacaktır. BİM hissesini takip edenler bu yünü ile şanslı. Şirket gerçekleştirdiği performansıyla düzenli olarak büyüyen bir yapıya sahip bulunuyor. Son açıkladığı 2017 dokuz aylık bilançosundaki kâr rakamı göz önüne alındığında 2017 yıl sonu bilançosunda da kârdaki artışın süreceği anlaşılıyor. Mali yapıdaki olumu seyir hisseye de yansıyor. Hisse uzun vadede yükselen kanal içindeki çıkışını sürdürüyor. Her ne kadar son üç ayda yatay bir seyir izliyorsa da yükselen kanal korunuyor. Son üç aydaki yatay seyirde yabancı yatırımcının satış ağırlıklı işlemlerde bulunmasının etkisinden kaynaklanıyor. Yabancılar Ekim-Aralık 2017 döneminde net 29,2 milyon dolar tutarında satış gerçekleştirdi.  

Şirketin büyüme yönündeki çalışmalarının sürmesi olumlu bir perspektif olarak değerlendirilmeli. Bununla birlikte İran pazarına yönelik girişimlerinin durdurulduğu belirtildi. Geçtiğimiz yıl şubat ayında İran’daki perakende pazarındaki yatırım olanaklarının araştırılması amacıyla geçekleştirilen girişimin ardından 3 Ocak 2018 tarihinde alınan kararla söz konusu araştırma süreci ve yatırım planının askıya alındığı duyuruldu. Kararın gerekçesi hakkında herhangi bir bilgi verilmemekle birlikte İran’daki protestoların alınan kararda etkili olduğu göz önünde bulundurulabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)