Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi güçlü 27 hisse---

Bilanço beklentisi güçlü 27 hisse

2 / 28
Bilanço beklentisi güçlü 27 hisse
11 Temmuz 2013 - 11:21 www.borsagundem.com

Borsa’nın önündeki en önemli beklenti ise 2013 yılının ilk yarısına yönelik bilançolar. Nitekim şirketlerin altı aylık konsolide olmayan mali tablolarını son gönderme tarihi 12 Ağustos, konsolide mali tablolarını son gönderme tarihi ise 26 Ağustos. Altı aylık bilançolarda mevsimsel etkilerden arındırılmış performans analizi yapılmasının önemine değinen Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onur Mutlu, şirket bilançolarının bir seferlik gelirleri ile mevsimsel etkilerinin düzeltmeler yapıldıktan sonra karşılaştırmalı analizinin yapılması gerektiğini hatırlatıyor. Mutlu, yeni dönemde faiz ve kurdaki yüksek trend gereği, likit bilanço ve döviz pozisyonunda yüksek oranlı açıkların olmamasının önem kazandığını söylüyor. “Net kar rakamındaki artış elbette yatırımcı açısından önemlidir” diyen Mutlu, ancak esas faaliyet karındaki artışın da en az net kar artışı kadar sorgulanması gerektiğini düşünüyor. Hisse seçiminde ise, şirketin büyüme potansiyeli ile orantılı çarpanlara sahip olup olmadığı, başka deyişle beklentilerin ne oranda fiyatlandığına dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Riza Bilgen12 Temmuz 2013 13:12

    Vermis oldugunuz, bilgilerden dolayai tesekkür ediyorum. Özellikle, ISBIR HOLDING hakkinda bilgilerinizin ulasmasina cok seviniyorum. Iyibir haftasonu dileklerimle, sevgiler, selamlar.

  • doktor Tan11 Temmuz 2013 14:23

    1-2 ay öncesinden belirlenen bir yorum herhalde. THY hisseleri 10 a doğru yol almış. yıl sonu hedef fiyatı 10 TL bence. şuanda 8.20 zaten..