Ana SayfaHisse Öneri ListesiAralık ayı portföy önerileri---

Aralık ayı portföy önerileri

1 / 9
Aralık ayı portföy önerileri
02 Aralık 2014 - 12:06 www.borsagundem.com

Piyasa Görüşü: Nötr (Önceki: Olumlu)
Bankacılık hisselerindeki hareketlilik ve petrol fiyatlarındaki ciddi gerilemenin etkisiyle, endeks son iki haftadaki %7 yükselerek uzun vadeli hedef seviyemize ulaşmıştır. Şu an bulunduğumuz noktada Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında düşük emtia fiyatları ortamından faydalanan ender ekonomilerden olması sebebiyle nispeten güvenli liman olarak ön plandadır. Gerek bütçe, gerekse cari açık konularının 2015’te problem olarak karşımıza çıkmayacağı görüşündeyiz. Geçmişte yaşanan kuraklıkların üst üste iki yıl sürmemesi, gıda fiyatlarında beklenen normalleşme, düşük emtia fiyatları ve kur geçişkenliği etkisinin azalmasıyla enflasyonda da düzelme olasıdır. 2015 tahminimiz olan %3.5’luk büyümenin ihracat pazarlarımızdaki problemler göz önüne alındığında daha çok iç taleple destekleneceğini öngörüyoruz. Bunun yanı sıra seçim yılında öncü anketlerde oy kayıpları sinyalleri gelmesi durumunda hükümetin bazı gevşetici politikalarla ekonomiye müdahalesi söz konusu olabilir.
Göreceli olarak olumlu görünen bu durumda ön plana çıkan orta ve uzun vadeli beklentileri de vurgulamamız gerekirse; FED eninde sonunda faiz artışına gidecektir. Petrol fiyatlarındaki gerileme ihracat fiyatlarına da yansıyacak ve zayıf Euro sebebiyle marjlarda baskı hissedecek ihracatçıları zorlayacaktır. İç talep büyümenin en önemli kaynağı olacak ve borçluluk artacaktır. Genellikle yaratılan kaynak daha düşük getirili gayrimenkul sektörünü fonlamayı sürdürecektir. Genel hatlarıyla reformlardaki bazı gecikmelerin uzun vadede negatif etkileri de olasıdır. 

Ana hatlarını belirlediğimiz kısa vadeli senaryoda alım için yüksek mortgage kredi ağırlıklı bankalar (VAKBN, ISCTR), tüketime dayalı hisseler (ARCLK, DOAS, TKNSA), gayrimenkul sektörüne bağlı olanlar (EKGYO, TRKCM), yerli yolcu payı yüksek PGSUS ve yerel piyasaya daha bağımlı çimento şirketleri daha da ön plana çıkabilir. Genellikle bu hisselerdeki beklentilerin çoğunlukla fiyatlandığı açık olsa da, piyasadaki bu fiyatların fon akışlarının devamıyla sürebileceği görüşündeyiz. Orta vadede ise, gelişmekte olan ülkelerin aşırı fiyatlandığı, düşük emtia fiyatları ve düşük büyüme riskleri fiyatlanmaya başlanacaktır. 

Portföyümüzde bankacılık sektöründen GARAN, ISCTR ve VAKBN’yi, endüstriyel şirketlerindense ASELS, BIZIM, DOAS, EKGYO ve ENKAI‘yı tutmayı sürdürüyoruz. Portföyümüzden son dönemdeki performansları sebebiyle çıkardığımız hisseler AKSEN, TKFEN ve TCELL’dir. Olumsuz haber akışı nedeniyle KRDMD’i de beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıyoruz. Tercih edilmeyenler listemizde AKBNK’I muhafaza ederken bu listeye son zamandaki hisse performansının devamınısağlayacak katalistlerin eksikliğinden GUBRF’ini ekliyoruz.

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tayin 02 Aralık 2014 18:15

    Goltas çimento sermaye artırıyor

  • 22.000-85.000 bitiş günü bugün02 Aralık 2014 17:07

    bugün banka ve holdinglerde hacimli satış yaptı yabancılar özellikle bu gün sonrası büyük düşüş için belirgin bir kapanış olacaktır sanırım.Dip 65.000 olmak üzere düşüş izlenmeli artık en az 2-3 ay için.

  • dön dön dur02 Aralık 2014 16:32

    endeks 60.000'lere düşünce satamamışsan yani elinde şimdiki maliyetlerde hisse kalmışa ya fener ya da kuledibinde dolaşırken de görünebilinir bu gidişle bazıları.

  • satmalı02 Aralık 2014 16:21

    65.000 hareketi bu gün 2.seansta başlamıştır artık,gün be gün ocak sonuna dek 65.000 düşüşü başladı

  • baturayersin02 Aralık 2014 15:23

    borsa çıkmıyor sadece yükselen bir kaç hise var garanti, thy,afyon, Akbank, yapıkerdi pegasus. sasa bunun gibi bir kaç hisee

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM02 Aralık 2014 15:19

    BENCE ENKA İÇİN HEDEF FİYAT 7200-7400 OLMALIDIR..YTD

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM02 Aralık 2014 15:17

    “BİZİM “ YAKLAŞIK 6 AYDIR 21 İLE 24 ARASINDA FARKLI HEDEF FİYAT VERİLİR AMA BİR TÜRLÜ O FİYATI YAKALAMADI..YILIN BİTMESİNİN SON DÜZLÜĞÜNDEYİZ ATAK YAPARSA SÜPRİZ OLUR..

  • ass02 Aralık 2014 13:47

    emlak gayrimenkulde yatırımcı kandırılmıştır adamlar 2.25 kadar mal werdiler siz aracı kurumlar neden hisseler düşükken alım önermezsinizde endex yüksekken önerirsiniz acaba allahın cakalları

  • doğru söyle 02 Aralık 2014 13:09

    neden beğenmiyesiniz ki hisseyi vatandaşa 25-tl den çakmışlar aradan kaç sene geçmiş ben olsam bende beğenirim

  • 65.000 civarı görülmeden almam02 Aralık 2014 12:24

    aralıktan hazirana dek öneri aslında tümüyle nakit olmalı ve bulabiliniyorsa değeri yükselecek istanbul semtlerinde arsa yatırımı da en verimli yatırım olabilir.borsa 22.000'den 85.000 'e uzun vadeli trendini sonlandırmıştır kanımca artık geri dönüş teknik olarak , uygun dünya ekonomik ve siyasi gelişmelerine göre de değerlendirilirse 65.000 civarı geri alım seviyeleri olabilir 6-8 ay içinde.