Ana SayfaPiyasaAlternatif getiri için özel sektör tahvili---

Alternatif getiri için özel sektör tahvili

2 / 7
Alternatif getiri için özel sektör tahvili
05 Ağustos 2014 - 12:08 www.borsagundem.com

ÜÇ TEMEL RİSK

İş Yatırım Kurumsal Finansman Borçlanma Araçları Müdür Yardımcısı Mehmet Kaya, yatırımcıların ÖST’lere yatırım yaparken kredi riski, piyasa riski ve likidite riski gibi risklerle karşı karşıya kaldığını ifade ediyor. Mehmet Kaya, kredi riskinin değerlendirmesi için şirkete ilişkin bir finansal analiz yapılmasını veya böyle bir analizden faydalanılmasını tavsiye ediyor.

Bu noktada, özellikle halka arz yoluyla yapılan ihraçlarda, yatırımcıların finansal analizlerini yapabilmeleri için detaylı bilgiler, izahname aracılığıyla kamuoyu paylaşılıyor. Ayrıca yatırımcılar, ihraççı şirketin kredi derecelendirme notu bulunması halinde maliyetsiz bir şekilde bağımsız ve nesnel bir değerlendirmeye ulaşabiliyor. Yatırımcılar kredi derecelendirme ile uygun gördükleri risk grubundaki diğer şirketlerle de karşılaştırma yapabiliyor.

Yatırımcıların dikkat etmesi gereken diğer bir konu, borçlanma araçlarının vade süresince değerlerinin ikincil piyasada belirleniyor olması. Yatırımcı, söz konusu araçları vadesinden önce elden çıkartırsa piyasada oluşan fiyat üzerinden satmak durumunda kalıyor. Yine her ne kadar ÖST ihraçlarının artmasıyla birlikte ikincil piyasada likidite oluşmaya başlasa da söz konusu likidite devlet tahvili ile karşılaştırıldığında henüz sınırlı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)