Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler---

Alan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler

6 / 7
Alan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler
14 Şubat 2017 - 08:12 www.borsagundem.com

“UZUN VADEDE SANAYİ SEKTÖRÜ HİSSELERİNİ, KISA VADEDE BANKA HİSSELERİNİ ÖNEREBİLİRİM”

-Bu dönemde borsa yatırımcısı ne yapmalı hangi sektör ve hisseleri seçmeli? Uzun vadede beklentisi yüksek hisseler hangileri?

Seyfullah Esen: Hisse tarafında yatırımcıların ne alacağından çok, hangi vadede alacaklarına önem veriyorum. Hisse senedi tarafında almayın diyemem. Hisse farklılaşması çok fazla. Geçen sene endeks neredeyse hiç değişmezken büyük şirket hisseleri içinde bile yüzde 100 artan, yüzde 50 düşen hisseler oldu. Seçicilik hisse tarafında çok önemli. Açıkçası sanayi sektörü tarafı yine pozitif kalmaya devam eder. Banka hisselerinde son dönemdeki yükselişin devamının geleceğini düşünmüyorum ama ucuz durumdalar. Bakın bankaların yükselmesi için iki şey lazım. Bir tanesi faizlerin düşmesi. Diğeri büyümenin hızlanması. Bu ikisi yoksa, uzun vadede banka hissesi almak çok mantıklı değil. Ama ucuz ve bu ucuzluk bankalar tarafında kalıcı olacak gibi görünüyor. Ocak ayındaki yükselişleri de bana göre kalıcı değil. Eğer hisse seçecekseniz mecburen sanayi ve reel sektör tarafından bulmanız lazım. Mesela biz Soda Sanayi şirketi için Kasım ayında şirket raporu yayınlamıştık ve BİST 30 içerisinde son 3 ayda en çok yükselen hisse oldu. Aslında konjonktüre göre hangi hisseyi seçeceğiniz çok önemli. Sonuç olarak uzun vadede sanayi sektörü hisselerini önerebilirim. Alan Yatırım olarak Soda Sanayi’nde sonra geçen hafta Anadolu Cam’ı şirket raporu yayınladık ve önermekteyiz.

-Borsa, dolar, altın, TL dörtgeninde yatırımcıya nasıl bir yatırım öneriyorsunuz? Bir yatırımcı sepeti oluşturur musunuz? 

Seyfullah Esen: Yatırım sepeti olarak da önerim, global rezerv para olarak yüzde 50 ABD Doları, yüzde 25 altın ve yüzde 25’de borcu düşük olan sanayi şirketleri hissesi diyeceğim.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ14 Şubat 2017 14:53

    VURGUN AMACIYLA BORSADA VARLIGINI SÜRDÜREN IŞIKLAR GURUBU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCENİZ ALABİLİRSEM SEVİNRİM.

  • adel mağduru14 Şubat 2017 08:45

    sayın seyfullah bey adel için bir ön görünüz varmı? mağdur olarak can çekişiyoruz.