Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler---

Alan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler

2 / 7
Alan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler
14 Şubat 2017 - 08:12 www.borsagundem.com

“PİYASA ‘EVET’İ FİYATLIYOR”

- Endeks 90 bini zorluyor, sınırı aşarsa 100 bini görür müyüz?

Seyfullah Esen: Endeksi TL bazından çok dolar bazında izliyoruz açıkçası. Bizdeki düşüş trendi 2013 yılında başladı. Ama TL bazında anormal bir düşüş o manada yok diyebilirim. Zaten endeks son birkaç yıldır 75-80 bin bandındaydı ve bunun dışına çıkamadı. Ama dolar 1.82 seviyelerinden, 4 seviyelerine yaklaştı. Aslında düşüş daha çok dolar bazında gerçekleşti. Onun için de yabancının fonlaması açısından endeksi dolar bazında izlemek daha doğru.

Bakın doların durması lazım ki endeks yükselsin. Tabi dolar 3.95 seviyelerinde nasıl durdu derseniz, Merkez Bankası harekete geçti, Swap piyasasına girdi. Her ne kadar daha önce politika faizini bir miktar yükseltse de şimdi sıkılaştırmayla yüzde 11’e kadar yükseltti. Bu açıdan baktığımızda piyasadaki TL’nin maliyeti yükselmiş oldu. Dolayısıyla maliyet yükseldiği için kurdaki yükseliş durdu. Çok düştü diyemeyeceğim ama yükseliş durdu.

Endekste 100 bini görür müyüz? Bu tamamen referandum sonuçlarına ve dünyanın gidişatına bağlı. Bu belirsizlikler bitmeden 100 bini görürüz diyemeyeceğim. Kur biraz daha stabil hale gelirse önümüzdeki bir aylık süreçte 95 bin seviyesini olasılık olarak görebiliriz ancak son dönemdeki %25’e yakın yükselişle beklentilerin önemli kısmı fiyatlanmış olabilir. Tabi ki tepe noktayı bulmak zor.

Dediğim gibi kurun durulması ve dolar bazında ucuzlaması bir alım fırsatı yarattı. Onun için de kurun durmasından dolayı, onun geri dönüşünü yaşıyoruz.

Referandumdan çıkan sonuç endeksi nasıl etkiler derseniz? Tabi ki seçim beklentisi önemli. Ama bence piyasa referandumda ‘Hayır’ı fiyatlamıyor, ‘Evet’i fiyatlıyor. Çünkü ‘Hayır’ çıkması piyasa açısından belirsizliğe neden olabilir. Bakın bizim piyasalar açısından aslında bir şeyin iyiye veya kötüye gideceğinden çok belirsizlik daha büyük faktör. Belirsizlik çok önemli bir parametre. Bu anlamda referandum sonuçlarından ‘Evet’ çıkması piyasalarda pozitif algılanabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ14 Şubat 2017 14:53

    VURGUN AMACIYLA BORSADA VARLIGINI SÜRDÜREN IŞIKLAR GURUBU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCENİZ ALABİLİRSEM SEVİNRİM.

  • adel mağduru14 Şubat 2017 08:45

    sayın seyfullah bey adel için bir ön görünüz varmı? mağdur olarak can çekişiyoruz.