Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler---

Alan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler

1 / 7
Alan Yatırım’ın ziyaret raporundan çıkan hisseler
14 Şubat 2017 - 08:12 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

90 bine yaklaşan endeks, 100 bine koşar mı? Referandumdan “Evet” çıkarsa dolar 3 TL olur mu? Ne olacak bu Avrupa’nın, euronun hali? Tasarruf sahipleri bu atmosferde nereye yatırım yapmalı?

Bizde soru çok, Seyfullah Esen’de de yanıt...

Piyasaların istikrarlı ve önemli aktörlerinden Alan Yatırım’ın Mecidiyeköy’deki merkezindeyiz. Dolardan borsaya, FED faizinden referanduma bir tomar belirsizliği, beklentileri Genel Müdür Yardımcısı Seyfullah Esen’in masasına bırakıyoruz.

Son 3 ayın zirvesindeki hisse 

Sohbete, övünmek değil, yatırımcı cephesine yönelik doğru bir işi sergilemek adına şirket raporlarıyla başlıyor Esen. Sektörün iddialı servisleri arasında yer alan Alan Araştırma Ekibi’nin ziyaret ettiği bir şirketin Borsa İstanbul’daki hareketlerine dikkat çekiyor: “Soda Sanayi için Kasım’da şirket raporu yayınladık, BİST 30 içerisinde son 3 ayda en çok yükselen hisse oldu.” “Peki, yeni biten diğer rapordaki şirket hangisi?” diyoruz. Gizli, saklı yok. İsmini veriyor. Ama asıl vermek istediği mesaj ‘hisse tarafındaki seçicilik’. Altını çiziyor.

Uzun vadede sanayi, kısa vadede banka 

Bu dönemde borsa yatırımcısının stratejisi ne olmalı? Uzun vadede sanayi, kısa vadede bankaları öneriyor Seyfullah Bey. Gerekçesi ise çok çarpıcı.

Endeks 90 bine dayanmış, kapıyı zorluyor. Sınırı aşarsa 100 bine koşar mı? “Bu tamamen Referandum sonuçlarına ve dünyanın gidişatına bağlı...” Yanıt, biraz ‘beklenti’ kokuyor.

Piyasalar ‘Evet’i fiyatlıyor 

Türkiye’yi yeni bir sistemle tanıştıracak değişiklik tarihi Referandum, piyasaların gündemindeki olmazsa olmaz konu. “Evet”, “Hayır” ülke geleceği kadar piyasaların da yönünü, tansiyonunu şekillendirecek. Esen’e göre bu nokta gayet berrak çünkü, “Piyasa referandumda ‘Hayır’ı fiyatlamıyor, ‘Evet’i fiyatlıyor” diyor.

Dolara geliyor sıra, acaba bir doping yapar mı Borsaya? Esen, “Bakın doların durması lazım ki endeks yükselsin” diye konuşuyor, ekliyor: “Endeksi TL bazından çok dolar bazında izliyoruz açıkçası...”

Güçlü dolar, Türkiye’ye zarar 

Kurdaki yorumu bu kadarla sınırlı değil tabi ki Seyfullah Bey’in. Doların dünyada değer kazanmasının Türkiye için negatif olduğunu, ‘büyüme üstünde’ nasıl bir baskı kurduğunu anlatıyor. Manzara net: Güçlü dolar, Türkiye’ye zarar...

Yatırım sepetinde neler var? 

Yatırım sepetinde de çok hassas davranıyor Seyfullah Esen. Hisse, dolar, altın, TL, bono, tahvil, arsa, konut ve diğer gözde emtialar arasından öyle bir seçim yapıyor ki, sormayın! Uzman gözüyle biri yüzde 50, diğerleri yüzde 25’ten üç parça atıyor içine sadece. Aslan gibi yatırım aracından biri dışarıda kakıyor. Biri ise ağırlığını koyuyor.

Borsagundem.com soruyor, Alan Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Seyfullah Esen anlatıyor...

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ14 Şubat 2017 14:53

    VURGUN AMACIYLA BORSADA VARLIGINI SÜRDÜREN IŞIKLAR GURUBU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCENİZ ALABİLİRSEM SEVİNRİM.

  • adel mağduru14 Şubat 2017 08:45

    sayın seyfullah bey adel için bir ön görünüz varmı? mağdur olarak can çekişiyoruz.